Hlavní obsah

Hokejová dvacítka porazila v generálce na MS Švýcary

CHILLIWACK

Čeští hokejisté do dvaceti let porazili v kanadském Chilliwacku v generálce na mistrovství světa Švýcarsko 6:3. Tým kouče Radima Rulíka sice prohrával po úvodní třetině 2:3, ale v druhé i třetí třetině dal soupeři po dvou gólech.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Marek Schwarz ještě v dresu Plzně

Článek

"Začátek byl z naší strany špatný, po první třetině se to ale srovnalo a zápas jsme otočili. Byl to klasický poslední zápas před mistrovstvím světa. Ještě jsme nějaké hráče zkoušeli, nastoupili jsme se sedmi beky a třinácti útočníky. V brance už byl Schwarz," řekl Rulík. Trenér nechal odpočívat beka Kindla a útočníka Káňu, s nimiž pro šampionát počítá. Dnes by kouč se svým asistentem Janem Votrubou měl ještě zúžit nominaci.

Na Štědrý den má doplnit tým obránce Ladislav Šmíd, jehož čeká o den dříve zápas v AHL na farmě Anaheimu v Portlandu. "Měl by čtyřiadvacátého přiletět. Ale může se stát cokoliv, protože ještě hrají. Takže čekáme a dokud nebude u mužstva, tak není nic jistého," uvedl Rulík.

Česká výprava se dnes přesune z Chilliwacku, kde se týden připravovala na šampionát, do dějiště úvodního zápasu proti Lotyšsku v Kamloops. "Hráče čeká den volna, protože se budeme stěhovat. Čtyřiadvacátého a pětadvacátého budeme trénovat a chystat se na pondělní vstup do mistrovství světa," dodal Rulík.

Česká republika '20' - Švýcarsko '20' 6:3 (2:3, 2:0, 2:0)
Branky ČR: Krejčí, Hromas, R. Polák, Sobotka, Šindel, Pohl.

Reklama

Související témata: