Hlavní obsah

Dráhař Kelemen prohrál s hvězdou Baugém, z oprav do osmifinále nepostoupil

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Dráhový cyklista Pavel Kelemen na olympijských hrách v Riu de Janeiro po postupu z kvalifikace sprintu mezi nejlepších osmnáct vypadl v 1. kole. Po porážce v souboji s francouzským velikánem Grégorym Baugém, obhájcem stříbra z minulých her v Londýně, neuspěl v boji o postup do osmifinále v opravné jízdě.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Český dráhař Pavel Kelemen.

Článek

Na start královské disciplíny na dráze se postavilo 27 jezdců a nejlepší český dráhař současnosti si připsal čtrnáctý nejlepší čas. Dvoustovku s letmým startem stihl za 9,969 sekundy. V hlavní vyřazovací fázi ho tak čekal v kvalifikaci pátý Baugé, jenž už má z Ria bronz v týmovém sprintu. Kelemen sice v závěru dotíral na zkušeného Francouze, ten si však postup pohlídal.

V opravné jízdě se Kelemen utkal s Australanem Patrickem Constablem a Polákem Damianem Zielinským. Přestože se zdálo, že má závod dobře rozjetý, v posledním kole už mu scházela síla na rozhodující nástup a dojel poslední.

Skvělým výkonem se blýskl obhájce zlata Jason Kenny. Osmadvacetiletý Brit zajel třetí nejrychlejší dvoustovku historie a kvalifikaci vyhrál v olympijském rekordu 9,551. Snadno si pak podle očekávání poradil také s posledním postupujícím, jímž byl Němec Maximilian Levy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.