Hlavní obsah

Štěpánek hned po návratu spěchal za synem Matouškem

PRAHA

Hektiku zvládli, takže z olympiády se do Prahy vrátili stříbrní deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek nakonec s úsměvem. Bez problémů zvládli akci Kulový blesk, neboť na pekingské letiště se dostali včas a transfer do Čech tudíž stihli. "Ondra šel na dopink, pak na nás čekala tisková konference, balení lodí a návštěva Českého olympijského domu," líčil Jaroslav Volf závod s časem.

Článek

Úspěchu si už pomalu začali užívat. Ondřej Štěpánek si raději stříbrnou placku schoval do kapsy, aby mu ji nikdo nesebral. Na letišti při kontrolách ale musel medaili vyndat, a tak se s ochrankou i několikrát vyfotili.

S medailí spěchal do porodnice

"Hrdě jsme medaili ukazovali, bylo to moc příjemné," líčil Štěpánek. Oslavy ale proběhnou až po příjezdu domů. „Po závodě jsme si sice dali plzničku, v letadle už jsme ale nic nepili. Oba pojedeme autem, což by se neshodovalo s naším bodovým systémem,“ smál se Štěpánek, který měl nejdříve namířeno do porodnice za svou ženou a synem Matoušem, jenž se narodil o tři měsíce dříve. „Koncem září bychom si Matouška už mohli odvézt domů,“ prozradil, když zulíbal dceru Julinku.

Těžké chvíle si Štěpánek prožil 6. srpna, kdy se dozvěděl, že manželka byla převezena do nemocnice. Pořádně si oddechl, až když se syn narodil a byl ujištěn, že vše je v pořádku. Pak už se jen těšil, až bude po závodě a doufal, že synovi přiveze něco jiného než plyšovou hračku...

Volf musí bronz z Atén nejdřív najít

Kam si medaili uloží, zatím ani jeden netuší. „Nějakou dobu ji budu mít na očích a pak ji dám k bronzu z minulé olympiády. Nejdříve ale budu muset zjistit, kde vlastně je,“ přiznával Volf.

S výkonem jsou spokojeni, ale už v letadle si říkali, že bratři Hochschornerové byli na rozdíl od Atén či Sydney na letošních olympijských hrách k poražení.

„Nějaké chyby jsme udělali, ale raději jsme volili jistější průjezdy. Nechtěli jsme riskovat zkažený závod a dojet až pátí nebo šestí,“ přiznal Volf. „Určitě je ale pekingský kanál jeden z nejtěžších, v nichž jsme jeli. Je mnohem užší a voda rychlejší,“ dodal.

Slovenští bratři také do Londýna vydrží

Do Londýna spolu v jedné lodi rozhodně vydrží, i když je bratři Hochschornerové moc nepotěšili. Na otázku Volfíků, zda budou moci konečně bojovat o něco jiného než o stříbro či bronz, odpověděli Slováci, že oni v Londýně určitě  pojedou také.

Čeští deblkanoisté si teď na týden od pádlování odpočinou a pak začnou s přípravou na mistrovství republiky na Lipně. „Na závod se připravíme, abychom neudělali ostudu a lidé si neřekli, že jsme medaili získali náhodou,“ naznačil ambice uspět i na domácí akci Volf.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.