Hlavní obsah

Plavkyně Beardová se svlékla kvůli ochraně zvířat

PEKING

Americká plavkyně Amanda Beardová se opět svlékla. Zatímco loni pózovala pro pánský magazín Playboy, nyní se obnažila pro reklamní kampaň organizace PETA bojující za etické zacházení se zvířaty. Tu navíc představila v dějišti olympijských her Pekingu.

Článek

"Chtěla jsem olympiádu použít k propagaci dobré věci. To, co se děje se zvířaty, když jim zaživa stahují kůži, mi ničí srdce," citoval plavkyni list The Daily Telegraph.

Propagace kampaně však Beardové nevyšla podle představ. Čínská policie totiž zrušila její tiskovou konferenci v hotelu nedaleko Vodní kostky, dějiště plaveckých soutěží v Pekingu. Šestadvacetiletá plavkyně proto musela plakáty proti obchodu s kožešinami, na kterých pózuje nahá, představit na chodníku před olympijskou vesnicí.

"Jsme zklamaní. Nepodnikli jsme politický útok na čínskou vládu, a dokonce jsme naše tiskové prohlášení v předstihu poslali pekingským úřadům," řekl Jason Baker, ředitel PETA pro oblast Asie a Tichomoří.

"Rozhodně jsem neměla v úmyslu někde něco vykřikovat, abych na něco upozornila. Jen jsem chtěla v Číně, která je největším vývozcem kožešin, v klidu a pořádku promluvit za němá zvířata," přidala Beardová.

Reklama

Související témata: