Hlavní obsah

Berdych vyzve v 1. kole OH Darcise, Kvitová narazí na Bondarenkovou

Londýn

Čeští tenisté se dozvěděli soupeře pro první kolo olympijských her v Londýně, které začínají slavnostním zahájením v pátek. Mužská jednička Tomáš Berdych se střetne s Belgičanem Stevem Darcisem, ženská jednička Petra Kvitová narazí na Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou. Rozhodl o tom los v britském hlavním městě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petra Kvitová při tréninku na olympijský turnaj ve Wimbledonu

Článek

Druhý hráč v mužském pavouku Radek Štěpánek vyzve Rusa Nikolaje Davyděnka.

Petru Cetkovskou čeká Angelique Kerberová z Německa, Klára Zakopalová se střetne s Franceskou Schiavoneovou z Itálie, Lucii Šafářovou čeká Chorvatka Petra Martičová.

Deblový pár Berdych, Štěpánek v úvodním kole vyzve italská dvojice Seppi, Bracciali. V ženské čtyřhře se pár Hlaváčková, Hradecká utká s Maďarkami Babosová, Szavayová.

Pro české jedničky Kvitovou a Berdycha, kteří jsou shodně nasazeni jako číslo šest, nejde o nejpříjemnější los. Berdych se s Darcisem utkal jen jednou, v domácím prostředí na challengeru v Prostějově v roce 2009 prohrál po dvou tie-breacích.

Čtvrtfinále možná zápas s Murraym

Berdych by mohl podle vylosování narazit ve čtvrtfinále na domácího miláčka Andyho Murrayho, v semifinále by mohl narazit na někdejší světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska.

Kvitová má s Ukrajinkou taktéž negativní bilanci. Ze třech vzájemných zápasů Češka dvakrát prohrála. V roce 2010 se tenistka z Fulneku s Bondarenkovou střetla v Hew Havenu a v Moskvě a získala jediný set.

Mužská světová jednička a sedminásobný wimbledonský vítěz (včetně posledního ročníku) Roger Federer se v prvním kole střetne s Kolumbijcem Fallou. Na první hráčku ženského žebříčku Viktorii Azarenkovou z Běloruska čeká Rumunka Beguová.

Los 1. kola mužské dvouhry olympijského turnaje v Londýně:
Federer (1-Švýc.) - Falla (Kol.),
ŠTĚPÁNEK (ČR) - Davyděnko (Rus.),
BERDYCH (6-ČR) - Darcis (Belg.),
Wawrinka (Švýc.) - Murray (3-Brit.),
Fognini (It.) - Djokovič (2-Srb.).
Los 1. kola ženské dvouhry olympijského turnaje v Londýně:
Azarenková (1-Běl.) - Beguová (Rum.),
CETKOVSKÁ (ČR) - Kerberová (7-Něm.),
S. Williamsová (4-USA) - Jankovičová (Srb.),
Schiavoneová (It.) - ZAKOPALOVÁ (ČR),
Martičová (Chorv.) - ŠAFÁŘOVÁ (ČR),
KVITOVÁ (6-ČR) - K. Bondarenková (Ukr.),
Görgesová (Něm.) - A. Radwaňská (2-Pol.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.