Hlavní obsah

Schumacher pojede v motokáře závod na 24 hodin

KERPEN

O víkendu bude celé německé městečko Kerpen na nohou. Nejslavnější rodák a sedminásobný mistr světa ve formuli 1 Michael Schumacher se vrátí do svého dětství, protože usedne do motokáry a ve vlastním areálu se zúčastní závodu na 24 hodin. Soukromé akce se má zúčastnit 280 jezdců v osmnácti týmech.

Článek

Schumacher ukončil před měsícem po Velké ceně Brazílie v 37 letech kariéru jako nejúspěšnější pilot v historii F1. Od té doby si užívá 'penze' a svobodného života bez povinností. V sobotu se vrátí ke kořenům své sportovní dráhy.

Až poprvé od Brazílie usedne za volant, budou jej podle německých médií sledovat kamery televizních společností z celého světa. "Je o něj stále neuvěřitelný zájem médií," řekl sportovní ředitel areálu v Kerpenu Joachim Reuter. Schumacher v motokárách začínal ve čtyřech letech, jeho soupeřem o víkendu bude například i bývalý kolega z Ferrari testovací pilot Luca Badoer.

Svět formule 1 už je pro Schumachera pasé. Po šestnácti letech věčného kolotoče se věnuje rodině a svým dvěma dětem, s nimiž žije ve Švýcarsku. "Těším se, až mi bude dlouhá chvíle. Nebudu sedět, nacpávat si břicho a tloustnout. Ale těším se, že nebudu mít žádné povinnosti. Poprvé po více než dvaceti letech," řekl v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung.

Reklama