Hlavní obsah

Schumacherův stav zůstává beze změny, potvrdila manažerka

Praha

Po téměř dvou týdnech mlčení vyslala manažerka Michaela Schumachera Sabine Kehmová v pátek vzkaz adresovaný médiím. Bohužel ale žádné nové informace o stavu vážně zraněného legendárního jezdce formule 1 nepřinesla. Pouze uvedla, že sedminásobný světový šampión setrvává na klinice v Grenoblu v umělém spánku ve stabilizovaném stavu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Schumacherova manažerka Sabine Kehmová odpovídá na dotazy novinářů před nemocnicí v Grenoblu.

Článek

Kehmová evidentně reagovala na čtvrteční informace německých médií Focus a Bild, jež přinesly s odvoláním na odborníky na neurochirurgii znepokojivé informace o tom, že by se legendární Schumi z kómatu již nemusel probrat.

„Bohužel musím znovu zopakovat, že veškeré informace týkající se Michaelova stavu, které nepocházejí ze strany ošetřujících lékařů či jeho managementu, musejí být považovány za čiré spekulace," napsala dlouholetá Schumacherova zástupkyně v prohlášení zaslaném médiím v pátek odpoledne.

Podle Kehmové je stav ikony Ferrari nezměněný. „Michaelův stav se nadále považuje za stabilní. Rovněž opakuji, že Michaelova rodina je s prací lékařů velmi spokojena a plně jim důvěřuje," doplnila Kehmová.

Schumacher utrpěl vážné poranění hlavy a podle všeho i mozku 29. prosince při lyžování v Méribelu v Savojských Alpách, když vjel do neupraveného terénu mezi dvěma sjezdovkami, zavadil o kámen a ten jej vymrštil na další balvan. Německá legenda byla po ošetření přepravena do Grenoblu, kde ji lékaři uvedli do umělého spánku, aby tělo lépe zvládalo traumatický stav. Kdy by mohl být Schumacher probuzen, zůstává nejasné.

Reklama

Související témata: