Hlavní obsah

Pešek: Třinácté místo je po našich problémech úspěch

DAUHÁ

I když český motocyklový jezdec Lukáš Pešek chtěl v úvodním závodě mistrovství světa v katarském Dauhá bojovat o umístění v elitní desítce, byl s konečným třináctým místem spokojen. V závodě, který byl kvůli předešlému dešti odstartován později a zkrácen na třináct kol, přišel o šance na lepší výsledek hned po startu.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek (vpravo) kontroluje data při testech ve španělském Jerezu.

Článek

Třiadvacetiletý Pešek obsadil v kvalifikaci na noční závod za umělého osvětlení patnácté místo. Start se mu vydařil a posunul se vpřed, ale hned v první zatáčce se dostal do kontaktu s Italem Matteou Pasinim a skončil mimo trať.

"Start se mi povedl super, ale v první zatáčce byla docela tlačenice a bohužel jsem na to doplatil. Pasini si tam asi zamáčkl brzdu a při pádu do mě narazil," uvedl Pešek. V první chvíli si myslel, že pro něj stejně jako pro soupeře závod ihned skončí, ale nakonec se mu podařilo tvrdý souboj ustát. "Bohužel jsem dost ztratil a pak už byly karty rozdané," litoval.

Pražský rodák se sice pokoušel soupeře, kteří mu poodjeli, dotáhnout, ale moc se mu to nedařilo. "Na zdejší trati, pokud nejsem v kontaktu, tak je to pro mě obtížné. Pokud bych se držel ve skupině, asi bych dokázal akceptovat rychlejší tempo. Jelo se mi ale docela dobře, časy byly konstantní a dobré bylo, že se mi dařilo předjíždět i nějaké soupeře a posunovat se dopředu," uvedl Pešek.

I kvůli složitým podmínkám na trati, kde byla mokrá místa, neriskoval. "Při tomto vývoji závodu by to stejně nemělo smysl. Nakonec jsem po tom průběhu za třinácté místo i tři body rád. Mohlo to dopadnout daleko hůř," mínil Pešek, který nebude na Grand Prix Kataru vzpomínat moc rád kvůli problémům s nastavením motocyklu před závodem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.