Hlavní obsah

Mladý ďábel chce prodat talent v mistrovství světa

PRAHA

Má hodně dětskou tvář, před prázdninami chodil ještě do základní školy, ale na motorce jezdí jako ďábel. Triumfem v osmidílné sérii Red Bull Rookies Cup, která probíhá v rámci MS silničních motocyklů, potvrdil šestnáctiletý Jakub Kornfeil pověst velikého talentu.

Článek

„Věřím, že mi úspěch v Rookies Cupu otevře cestu do mistrovství světa stopětadvacítek. Rád bych tam prodal, co umím. Pár nabídek jsem už dostal, ale zatím se jen jedná,“ říká rodák z Rohatce u Hodonína.

Teoreticky by se mohl v šampionátu svézt už letos na podzim na divokou kartu. „Už jsme o nějaké žádali, tak doufám, že ji dostanu,“ pokračuje Kornfeil. Věří, že by se v šampionátu neztratil. „Doufám, že porazím alespoň Šemberu, ale při domácím mistráku jsem získal už i skalp Němce Schrötera, který už má světové body,“ usměje se. Právě Lukáš Šembera, který se letos premiérově účastní MS ve třídě do 125 ccm, před dvěma roky startoval ve stejné pohárové sérii talentů, ale na rozdíl od krajana nedosáhl na triumf v klání identických motocyklů KTM.

„Jsem moc šťastný, že se mi nakonec povedlo Nora Fagerhauga, s nímž jsem celou sezónu soupeřil, udolat. Rozhodoval poslední závod v Brně, několikrát jsme se tam na trati předjeli, ale věděl jsem, že v poslední zatáčce ho udělám,“ tvrdí Kornfeil, jehož slibnou kariéru rozjely už dětské minibiky. Stal se v nich mistrem republiky i Evropy.

„Když jsem ale začal dávat druhému kolo i dvě, tak jsme s taťkou usoudili, že to nemá dál cenu a hledali jsme novou disciplínu.“ Výzvou pro něj bylo projít výběrem mezi 27 talentů Rookies Cupu, kam se ročně hlásí na dva tisíce jezdců. Prosadil se na testech a teď je nejlepším z nich. „Snad mě to posune dál,“ doufá mladík, který už vede i český šampionát stopětadvacítek a s privátně koupenou aprilií sbírá body také v italském mistrovství.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.