Hlavní obsah

Motocyklový fenomén Rossi přemýšlí o F1

ŘÍM

Motocyklový šampion Valentino Rossi koketuje s myšlenkou, že přesedlá ze silničního stroje do formule jedna. Staronový mistr světa v královské kubatuře MotoGP dostal nabídku na testování v kokpitu momentálně nejúspěšnější stáje Ferrari a touze vyzkoušet přechod ze dvou na čtyři kola možná někdy podlehne.

Foto: ČTK/EPA

Rossi už ve světě motocyklů vyhrál co se dalo, možná je čas zkusit něco jiného

Článek

"Ještě dva roky budu určitě jezdit na motorce, ale s formulí jedna bych to rád zkusil," přiznal pro italský deník Corriere dello Sport čtyřiadvacetiletý Rossi, který slavil další titul stejně jako Ferrari a jeho jednička Michael Schumacher v neděli v Asii. Seriál F1 končil v Japonsku, motocyklisté pokračovali ve svém mistrovství v Malajsii.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo již nabídl Rossimu testování v rudém vozu. "Byly by to seriózní testy, ne jen tak ze srandy," prohlásil. "Přechod z motorky do formule byl vždycky nesmírně těžký a dnes to je ještě těžší. Formule jedna je neuvěřitelně složitá, ale Valentino je znamenitý šampion," dodal šéf slavného týmu.

.:ANKETA:
Může Rossi uspět i v automob. závodech? Hlasujte na konci článku

Pravděpodobnější je rallye

Rossi však připomněl, že pokud by se někdy rozhodl zasednout za volant, jeho větší láskou než formule je rallyeový vůz. Debut si odbyl loni v listopadu, ale vůbec nedopadl slavně. Hned v první rychlostní zkoušce v Británii havaroval.

Úspěšný přechod do formule 1 však historie pamatuje: Brit John Surtees na konci 50. a začátkem 60. let vyhrál čtyři tituly v motocyklové třídě do 500 ccm, pak jezdil F1 a v roce 1964 ve Ferrari mistrovství světa vyhrál.

Reklama