Hlavní obsah

Ochrnutý motocyklový závodník Šembera se pokusil o sebevraždu

Brno

Někdejší motocyklový závodník Lukáš Šembera se pokusil o sebevraždu. Devatenáctiletý mladík v šestnácti letech narazil hlavou do obrubníku, rozdrtil si pátý a šestý obratel a ochrnul na spodní část těla.

Foto: ČTK

Lukáš Šembera s Karlem Abrahamem.

Článek

„Nemáme od pacienta ani rodiny pravomoc sdělovat údaje o jeho stavu. Zeptejte se rodiny," tlumočil sekretariát sdělení ředitele brněnské vojenské nemocnice Antonína Vodáka pro Mf Dnes, která o celém incidentu informovala.

K celé situaci se nechtěl vyjadřovat ani otec devatenáctiletého chlapce Jiří Šembera. O Šemberově blížícím se činu však vypovídá status na sociální síti Facebook, kde v úterý napsal: „nenávidím všechno". Jeho druhý syn Michal ale informaci v rozhovoru pro Deník potvrdil.

"Nebudu to popírat. Chci, aby všichni věděli, že je v pořádku. Pomalu se z toho dostává," řekl Michal Šembera. Další podrobnosti ale neuvedl. "Chtěli jsme, aby zpráva zůstala jen v rodinném kruhu. Není to ideální pro nás, ani pro Lukáše. Pomohlo mu, kdyby ho všichni nechali odpočinout," tlumočil přání rodiny.

Šembera vstoupil v roce 2009 jako teprve šestnáctiletý do mistrovství světa v kubatuře do 125 ccm. Ve stejném roce však na brněnské exhibici na pitbicích (malé motorky) havaroval a od té doby je upoután na invalidní vozík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.