Hlavní obsah

VIDEO: Hrůzostrašný pád skončil pro Márqueze zlomenými malíčky

Assen
Aktualizováno

Nejméně deset andělů strážných muselo stát při motocyklovém jezdci Marku Márquezovi v tréninku na Velkou cenu Nizozemska v Assenu. Z hrůzostrašného karambolu vyvázl Španěl jen se zlomenými malíčky.

Děsivý pád Márqueze

 
Článek

Už ve čtvrtečním tréninku si jeho krajan Jorge Lorenzo po ošklivém pádu zlomil klíční kost a musel být okamžitě operován, kost mu zpevnili osmi šrouby. V sobotu ráno se ale nečekaně objevil v depu. Od lékařů dostal svolení ke startu poté, co zvládl zahřívací jízdu. "V prvních kolech jsem cítil velkou bolest, zejména když jsem začal zrychlovat a musel jsem se pevně držet," řekl šestadvacetiletý Lorenzo.

Márquezův páteční pád vypadal také dramaticky. V téměř stopadesátikilometrové rychlosti mu ujelo zadní kolo a stroj ho katapultoval na trať. Po šílených kotrmelcích skončil ve štěrku, ale naštěstí odešel po svých. Pozdější vyšetření ukázalo, že si třetí muž šampionátu zlomil malíček na ruce a noze. Jeho účast na samotném závodě by to ale němělo ovlivnit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.