Hlavní obsah

Kornfeil byl v prvním dnu tréninků na Sachsenringu patnáctý

Sachsenring

Jakub Kornfeil zahájil tréninkové jízdy před motocyklovou Velkou cenu Německa pátým časem ve třídě Moto3, odpoledne se ale jako jeden z mála jezdců už nezlepšil a celkově mu po dnešku patří patnácté místo. V královské MotoGP Lukáš Pešek a Karel Abraham uzavírají výsledkovou listinu čítající 24 jmen. Abraham do odpoledního tréninku vůbec nezasáhl kvůli chřipce a teplotě. Brněnský jezdec ale plánuje, že do sobotního programu nastoupí.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Španělského motocyklistu Jorgeho Lorenza (na snímku) potkal při tréninku na VC Německa těžký pád.

Článek

Naopak víkendové dění se zcela jistě obejde bez mistra světa Jorgeho Lorenza, který měl v krátké době další těžký pád. Španělského pilota v druhém tréninku postihl takzvaný highsider, po němž dopadl zrovna na levé rameno, s kterým byl teprve před dvěma týdny na operaci. Tehdy doplatil na pád v tréninku v Assenu a zlomil si při něm klíční kost.

Klíček má Lorenzo od té doby zpevněný titanovou destičkou a zafixovaný osmi šrouby, už dva dny po zákroku se ale postavil na start nizozemské Grand Prix a dojel pátý. Nyní vyšetření ukázalo, že se mu destička po novém pádu ohnula, takže bude muset opět na operaci. Podrobí se jí stejně jako minule v Barceloně.

"Rozhodl jsem se odjet domů a pokusím se být fit co nejdřív, jak jen to bude možné," uvedl v prohlášení Lorenzo. Už příští týden je na programu závod ve Spojených státech amerických.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.