Hlavní obsah

Abraham nepojede ani v Indianapolisu. Lékaři mu start zakázali

Brno

Motocyklový jezdec Karel Abraham nepojede kvůli zranění levé nohy už čtvrtý závod třídy MotoGP v řadě. Po odstoupení z katalánské Velké ceny během tréninků a absenci v nizozemském Assenu, i německém Sachsenringu bude chybět také příští víkend v americkém Indianapolisu. Tentokrát ho v barvách týmu AB Motoracing nahradí Španěl Toni Elias.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham nepojede ani v Indianapolisu.

Článek

„Mrzí mě to, ale lékaři mi start v Indianapolis v podstatě zakázali. Z nohy už mám sice vytahané dráty, ale stále ji ještě musím mít v dlaze," prozradil Abraham, který prožívá hodně špatné období. Do svého červnového zranění dokončil pouhé dva závody a nemá ještě na kontě ani jeden bod.

"Příští týden mě čeká intenzivní rehabilitace. Kdybych jel do Indy, musel bych ji omezit a stejně bych nebyl stoprocentně připravený. Navíc jakýkoliv pád by představoval velké riziko. Já se budu snažit doléčit tak, abych v polovině srpna byl připravený na domácí závod v Brně," vysvětluje Abraham.

Zatímco minule za Abrahama zaskočil testovací jezdec Hondy Japonec Aojama, teď s jeho motorkou pojede exmistr světa v Moto2. "Toni je Elias hodně zkušený jezdec, kterému se snad podaří nasbírat i nějaká data, díky kterým budeme moci motorku v dalších závodech líp naladit," vysvětluje Abraham o jehož budoucnosti v seriálu MS není moc jasno.

Zahraniční média už přinesla informaci, že by mohl přestoupit do šampionátu superbiků. "Teď je na řadě moje úplné vyléčení a návrat na závodní dráhu. Až pak se můžeme bavit, co bude v roce 2016," prohlásil.

Reklama

Související témata: