Hlavní obsah

Coulthard a Doohan ocení vítěze a sami převezmou Zlaté volanty a řídítka

Praha

Dnes večer budou slavnostně vyhlášeni vítězové 41. ročníku ankety Zlatý volant pro české závodníky na čtyřech kolech a 12. ročník Zlatých řídítek pro motocyklové jezdce. Galavečer se uskuteční v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech.

Foto: Archiv

Račte vstoupit, ceny jsou připraveny...

Článek

Odborná porota vybírala v závěru ze tří finalistů v každé kategorii. Ještě těžší úlohu měla v anketě o nejlepší fotografii z motoristického sportu Zlaté oko, v níž se sešel rekordní počet 250 snímků, nejlepší budou k vidění v portálu výstaviště. Součástí slavnostního večera je i „grid" sportovních automobilů a motocyklů ve vstupním portálu výstaviště. Mezi téměř dvěma desítkami exponátů je premiérově v Česku i BMW M5. Pořádající agentura Pozitif částečně změnila formát anket, některé zrušila, jiné jsou nové, a hlavně se do hlasování mohla zapojit i širší veřejnost. Fanoušci si také mohli zakoupit vstupenky na Galavečer, což dříve rovněž nebývalo.

Kromě vítězů se slavnostního vyhlášení zúčastní i spousta hostů. Mezi nimi také motocyklová legenda Mike Doohan a hvězda F1 David Coulthard, kteří budou předávat ceny a sami si Zlatá řídítka resp. Zlatý volant odnesou za celoživotní přínos motoristickému sportu. Dalšími významnými hosty budou Wolfgang Srb (prezident FIM Europe - mezinárodní federace motocyklistů), čeští piloti Red Bull Air Race Petr Kopfstein a Martin Šonka, automobilový závodník Frank Biela a další.

Vůbec prvním zahraničním jezdcem, který převzal Zlatý volant za celoživotní přínos motoristickému sportu, byl v roce 2012 sedminásobný mistr světa F1 Michael Schumacher. Pořádající agentura a partneři ankety přispěli finančně Nadaci Keep Fighting (Bojuj dál), jejímž cílem je především zlepšovat podmínky bezpečnosti provozu a přispět ke zlepšování zdravotního stavu legendy.

Mediálními partnery akce jsou server Sport.cz a deník Právo.

Finalisté jednotlivých kategorií
Rally a maratóny:
Jan Kopecký,
Václav Pech,
Martin Prokop.
Okruhy:
Petr Fulín,
Josef Král,
Adam Lacko.
Závody do vrchu:
David Komárek,
Tomáš Vavřinec,
Lukáš Vojáček.
Autokros a rallyecross:
Roman Častoral,
Aleš Fučík,
Petr Nikodém.
Motokáry:
Patrik Hájek,
Dušan Kouřil,
Adam Kout.
Zlatá řídítka:
Karel Abraham,
Václav Milík,
Libor Podmol.
Cena Elišky Junkové:
Veronika Cichá,
Barbora Holická,
Gabriela Sajlerová.

Reklama