Hlavní obsah

Rallye Monte Carlo otevře v příští sezóně šampionát IRC

PRAHA/MONTE CARLO

Organizátoři Rallye Monte Carlo se ve čtvrtek dohodli s vedením šampionátu International Rally Challenge (IRC) a tradiční soutěž otevře příští rok v lednu kalendář stále populárnějšího seriálu. Nejstarší a nejslavnější rallye bude chybět v kalendáři mistrovství světa pro sezónu 2009 po nově zavedené rotaci soutěží, o rok později se elitní seriál do Monaka opět vrátí.

Článek

„Ve snaze zajistit důstojné pokračování Rallye Monte Carlo jsme zvažovali pro příští sezónu řadu variant. Nakonec u nás zvítězila myšlenka seriálu IRC. Při své premiérové sezóně ukázal svou dynamiku, význam a potenciál,“ uvedl ve čtvrtek před zahájením 76. ročníku proslulé soutěže šéf monackého autoklubu René Isoart.

Pro organizátory seriálu IRC, jehož součástí je i v letošním roce zlínská Barum rallye, znamená spojení s Monte Carlem významný posun. „Je pro nás obrovskou ctí zařadit do kalendáře pro sezónu 2009 nejprestižnější soutěž na světě,“ podotkl šéf šampionátu Jacques Behar.

Seriál IRC, který je označován za budoucnost světové rallye, letos přišel o přízvisko ‘šampionát tří kontinentů‘. Africká Safari rallye, která měla v březnu sérii otevřít, byla totiž kvůli nestabilní politické situaci v Keni zrušena a nahradila ji dubnová Rallye Istanbul. Účastníci seriálu zavítají vedle starého kontinentu nejdál do Číny.

Kalendář IRC pro rok 2008
4.-6.4.Istanbul rallye (Turecko)
9.-10.5.Portugalská rallye
27.-28.6.Ypres Westhoek rallye (Belgie)
11.-12.7.Ruská rallye
1.-2.8.Vinho da Madeira rallye (Portugalsko)
22.-23.8.Barum rallye Zlín (ČR)
12.-13.9.Principe de Asturias rallye (Španělsko)
25.-27.9.Rallye San Remo (Itálie)
23.-25.11.Rallye di Valais (Švýcarsko)
7.9.12.Čínská rallye

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.