Hlavní obsah

Kopecký stále v čele Bohemia rallye

MLADÁ BOLESLAV

Úřadující domácí mistr v rallye Jan Kopecký je na nejlepší cestě k tomu, aby stejně jako loni ovládl výsledkovou listinu Bohemia rallye. Favorizovaný pilot s tovární Fabií WRC je po sobotní etapě v čele šestého podniku českého šampionátu. Oficiální klasifikaci, do které se nezapočítávají vozy nejvyšší kategorie A8, vede Vojtěch Štajf.

Foto: PRÁVO/ARCHIV

Jan Kopecký je novou posilou továrního týmu Škoda Motorsport, jezdit bude s vozem Octavia WRC

Článek

Druhý den rallye poznamenala vážná nehoda Nora Anderse Kjeara, jenž vyletěl z tratě a zranil tři diváky, kteří procházeli zakázaným prostorem. Zranění mladé ženy je velmi vážné. Problémy s diváky přitom provázely hned první dnešní erzetu, kterou musel ředitel soutěže Zdeněk Běla pro vozy kategorie A8 a částečně i A7 z bezpečnostních důvodů zrušit. Diváci totiž stáli i v zakázaném prostoru. [celý článek]

Sportovní část rallye ovládl od samého začátku Kopecký, jenž se v čele usadil hned v prvním měřeném úseku a vedení už nepustil. Následovali ho hlavní dva kandidáti na letošní český titul Václav Pech a Štěpán Vojtěch, který však měl v sedmé rychlostní zkoušce problémy a stejně jako v prvním měřeném úseku v pátek poškodil zadní kolo.

Tentokrát byly ale následky ještě horší a liberecký pilot ztratil i s penalizaci za překročení času v servisu téměř pět minut. Vojtěch tak klesl z třetího na páté místo a přišel o šanci bojovat o první pozici. I díky dobrým časům v následujících dvou měřených úsecích se ale vrátil do hry alespoň o třetí místo.

Nejlepším jezdcem startujícím v Evropském poháru, tedy v oficiální klasifikaci Bohemie, je v absolutním pořadí sedmý Štajf. Pilot subaru dnes sváděl vyrovnané boje s Jozefem Bérešem či Martinem Prokopem, jenž měl ale na konci etapy technické problémy. Bez šance na zopakování loňského vítězství není ani momentálně celkově desátý Josef Peták.

V neděli čekají na jezdce zbývající čtyři měřené úseky. Vítězná i nejrychlejší posádka budou známé kolem 15. hodiny.

Rallye Bohemia - po 1. etapě (9 RZ)
1. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC)1:36:08,6
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC)+ 1:36,2
3. Triner, Hůlka (Škoda Octavia WRC)+ 5:51,6
4. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC)+ 6:40,0
5. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC)+ 6:46,3
6. Schie, Bergsten (Nor./Toyota Corolla WRC)+ 7:08,4
7. Štajf, Černoch (Subaru Impreza Sti)+ 9:16,5
8. Béreš, Starý (SR/Subaru Impreza Sti)+ 9:57,2

Reklama

Související témata: