Hlavní obsah

Pocta hrdinům udělala z modelky mimořádně přitažlivou zbraň, která zajistila titul

Zlín

Výjimečný design zdobí Škodu Fabii R5 pilota Jana Kopeckého, továrního pilota mladoboleslavského týmu Škoda Motorsport, během probíhající Barum Rallye na Zlínsku. Vůz čtyřiatřicetiletého borce a navigátora Pavla Dreslera je zabarvený ve stylu strojů Monte Carlo, které reprezentovaly značku před devětačtyřiceti lety na legendární soutěži.

Foto: skoda-auto.cz

Jan Kopecký se Škodou Fabia R5 na trati Barum rallye 2016.

Článek
Fotogalerie

„Je to povedené. Fanoušci jsou nadšení, přitahuje to velkou pozornost a stala se pro lidi ještě přitažlivější," všímá si zkušený pilot. „Modely Monte Carlo představují poctu všem hrdinům, kteří věnovali svá srdce a životy, aby se česká značka dostala na stupně vítězů," vysvětluje Vítězslav Pelc, tiskový mluvčí Škoda Auto.

Kopecký byl u vývoje vozu R5 od začátku a má k aktuální soutěžní zbrani srdečný vztah. „Je krásná na pohled. Taková modelka," vykládá borec, jemuž rukama prošla Octavia WRC, Fabia WRC i Fabia S2000.

„Od začátku výroby v Mladé Boleslavi v roce 1895 přinesla značka s okřídleným šípem ve znaku mnoho závodních legend, slavných vítězství a nezapomenutelných strojů," podotýká Pelc.

Tovární tým dal pro Barum rallye přednost černočervené kombinaci před černobílou, přičemž černá plocha zakrývá střechu, což při teplotách přesahujících třicet stupňů panujících o víkendu na Zlínsku představovalo pro posádku jistou komplikaci. „Měli jsme chvílemi v autě sedmdesát stupňů. Zejména při stání na přejezdech šlo o nepříjemnost," usmál se Kopecký, který byl po první etapě v čele soutěže, čímž si zajistil mistrovský titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.