Hlavní obsah

Saints se s Drewem Breesem nemohou stále dohodnout na novém kontraktu

New Orleans Saints mají jen do pondělí čas na to, aby se dohodli se svým quarterbackem Drew Breesem na novém pětiletém kontraktu, který by podle zákulisních informací měl mít hodnotu okolo 100 miliónů dolarů. Osoba seznámená s vyjednáváním sdělila médiím, že se obě strany nemohou dohodnout na výši garantovaných peněz. Brees požaduje údajně o 10 miliónů dolarů více, než mu jsou Saints ochotni nabídnout.

Foto: gettyimages.com

Drew Brees

Článek

Před několika měsíci uplatnili Saints na Breese franchise tag, díky kterému by si v letošní sezóně vydělal 16,3 miliónů dolarů. Pokud se však Brees nedohodne se Saints na dlouhodobém kontraktu do pondělí do 16 hodin, kdy je deadline pro uzavření kontraktu s hráči, na které byl uplatněn franchise tag, pak jej s velkou pravděpodobností nepodepíše a vynechá letošní tréninkový kemp.

Brees se nechal slyšet, že nechce hrát pod jednoletým kontraktem, pokud nebude mít jistotu dlouhodobého kontraktu. Loňský ofenzivní hráč roku má k tomu dobrý důvod. Do podobné situace se dostal již v roce 2005, kdy byl hráčem San Diega Chargers a kdy hrál rovněž pod franchise tagem, avšak v posledním zápase sezóny si vážně poranil pravé rameno a jeho fotbalová kariéra byla ve vážném ohrožení. Poté, kdy mu Chargers nabídli „nevýhodný kontrakt", se z něj stal volný hráč, a poté, kdy kvůli jeho poraněnému ramenu doporučili doktoři vedení Dolphins, aby s ním nepodepisovali kontrakt, se nakonec dohodl na šestiletém kontraktu na 60 miliónů dolarů s New Orleans Saints.

Brees se chtěl se Saints dohodnout na dlouhodobém kontraktu již před začátkem minulé sezóny, nakonec se tak nestalo. Brees se rozhodl nestávkovat s důvěrou v to, že se se Saints dohodnou na dlouhodobém kontraktu v průběhu nedávno uplynulých měsíců. V loňské sezóně zkompletoval 71,2 % přihrávek pro 5.476 yardů, 46 touchdownů a 14 interceptions. Za své výkony byl zvolen ofenzivním hráčem roku, vybrán do Pro Bowlu a All-pro týmu.

Generální manažer Saints Mickey Loomis řekl, že chápe, že Breesův kontrakt je nejdůležitější věcí, kterou se za svou kariéru generálního manažera zabýval. Avšak zdůraznil, že k celé situaci musí přistupovat obezřetně, jelikož kvůli platovému stropu ovlivní Breesův kontrakt do velké míry schopnost Saints podepisovat kontrakty s dalšími hráči. Současný platový strop je 120 miliónů dolarů, ale díky nové dohodě NFL s televizními společnostmi, která začne platit v roce 2014, by se mohl výrazně zvýšit. Hráči by měli podle současné kolektivní smlouvy obdržet 55 % z výdělků televizních přenosů.

Saints jsou ochotni nabídnout Breesovi průměrný roční plat ve výši 19,25 miliónů dolarů, ale Brees požaduje údajně 20,5 miliónů dolarů. Největší neshoda však panuje ohledně garantovaných peněz a celkové struktury kontraktu, který by měl být pro Saints z hlediska platového stropu co nejvíce přijatelný.

Reklama