Hlavní obsah

Výškařka Straková skončila šestá v Eberstadtu

EBERSTADT

Šesté místo obsadila Iva Straková na prestižním výškařském mítinku v německém Eberstadtu. Výkonem 195 centimetrů opakovaně splnila A limit pro účast na olympijských hrách v Pekingu, na výšce 198 cm třikrát neuspěla. Soutěž vyhrála olympijská vítězka z Atén Ruska Jelena Slesarenková, která skočila 202 cm.

Foto: archiv

Výškařka Iva Straková

Článek

O lepší výsledek přišla Straková na výšce 192 cm, kterou zdolala až na třetí pokus. Kvůli tomu zaostala za triem soupeřek, které také skočily 195 cm, ale předtím v soutěži nezaváhaly.

V mužské kategorii byli při 29. ročníku tradičního závodu vůbec poprvé dva vítězové. Naprosto shodný zápis měli Kubánec Víctor Moya a Brit Martyn Bernard, kteří stejně jako další tři závodníci skočili 230 centimetrů. Mezi výškaři s tímto výkonem byl i olympijský vítěz Švéd Stefan Holm, ale kvůli horším pokusům skončil až pátý.

Čeští olympionici se ocitli na chvostu výsledkové listiny. Tomáš Janků skočil 220 centimetrů a Jaroslav Bába byl pouze o čtyři centimetry lepší.

Výškařský mítink v Eberstadtu:
Muži: 1. Moya (Kuba) a Bernard (Brit.), 3. Bieniek (Pol.) všichni 230, ...9. Bába 224, 10. Janků (oba ČR) 220.
Ženy: 1. Slesarenková (Rus.) 202, 2. Friedrichová (Něm.) 200, 3. Palamarová (Ukr.), Beitiaová (Šp.) a Slivková-Kljuginová (Rus.) všechny 195, ...6. Straková (ČR) 195.

Reklama