Hlavní obsah

Olympijská vítězka Dobryňská potvrdila start v Kladně

PRAHA

Olympijská vítězka Natalja Dobryňská přijede do České republiky na mezinárodní vícebojařský závod, který se pod názvem TNT-Fortuna Meeting bude konat 23. a 24. června na stadiónu Sletiště v Kladně.

Článek

S Ukrajinkou se definitivně domluvil ředitel závodu Zdeněk Lubenský o víkendu v rakouském Götzisu, kde vyhrála výkonem 6558 bodů. Ve hře je stále ještě i start dalších Ukrajinek Hanny Melnyčenkové a Ludmily Josypenkové, které v Götzisu obsadily zbývající stupně vítězů.

Dobryňská měla původně startovat tento víkend na mítinku v Arles, ale podle Lubenského dala přednost Kladnu i kvůli tomu, že lépe termínově zapadá do její přípravy na srpnové mistrovství světa v Berlíně. "A také jsme jí nabídli víc peněz," řekl ČTK Lubenský. S výdajem za Dobryňskou počítal. "Dovolím si říct, že takové startovné se neodmítá," prohlásil.

Josypenková byla v Kladně v prvním ročníku v roce 2007, v němž obsadila třetí místo. Dobryňskou prý přesvědčila, že se dá na tomto mítinku udělat kvalitní výkon. Sama společně s Melnyčenkovou měly rovněž zájem v Kladně startovat, ale není jasné, zda jim ukrajinská federace start povolí kvůli tomu, že víkend po kladenském závodu se koná Evropský pohár ve vícebojích.

V Kladně by se měla letos sejít kvalitní konkurence. Vedle světového rekordmana Romana Šebrleho přijede stříbrný olympijský medailista z Pekingu Andrej Kravčenko z Běloruska, vicemistr světa a obhájce loňského vítězství Maurice Smith z Jamajky a skvělý kazašský vícebojař Dmitrij Karpov.

Reklama