Hlavní obsah

Oštěpařka Brejchová skončila na Grand Prix druhá

MONTE CARLO

Druhé místo získala česká oštěpařka Nikola Brejchová na atletické Grand Prix v Monaku. Výkonem 64,58 metru nestačila pouze na světovou rekordmanku a olympijskou vítězku Osleidys Menéndezovou z Kuby. Třetí skončila Němka Steffi Neriusová, která v Aténách připravila posledním hodem Brejchovou o medaili.

Foto: Český olympijský výbor

Nikola Brejchová

Článek

Menéndezová dnes dvakrát přehodila hranici 66 metrů a získala prémii 30 tisíc dolarů. Brejchová, která svého nejlepšího výkonu dosáhla v druhé sérii, vydělala o deset tisíc méně. Oštěpařky měly stejně jako ostatní vrhači tentokrát k dispozici jen čtyři pokusy.

"Výkon mě překvapil, protože podle zdravotního stavu jsem si věřila tak na 62 metrů, ale fyzicky se cítím stále dobře," řekla po závodu Brejchová, kterou trápí bolesti zad. "Opět jsem to hodila druhým pokusem jako vždy, jsem ráda, že jsem vydržela všechny čtyři. S takovým výkonem a umístěním se sezona končí dobře. Konečně se můžu doléčit," uvedla čtvrtá oštěpařka olympijské soutěže.

Zítra se v Monte Carlu představí další tři čeští zástupci: oštěpař Jan Železný, bronzový výškař z olympijských her Jaroslav Bába a diskařka Věra Pospíšilová-Cechlová.

Powell vyhrál stovku

Při absenci amerických sprinterských hvězd vyhrál běh na 100 metrů talentovaný Jamajčan Asafa Powell, který dokázal i na sklonku sezony stlačit čas pod deset sekund. Dobrou formu si uchovala i dvojnásobná olympijská vítězka Kelly Holmesová, jež si doběhla pro suverénní triumf v závodu na 1500 metrů. Stejně jako v Aténách v cílové rovince drtivým finišem odsunula na druhé místo Rusku Taťjanu Tomašovovou.

Malou satisfakci zažila díky vítězství v běhu na 400 metrů překážek bývalá světová rekordmanka Sandra Gloverová, která neprošla americkou kvalifikací na olympiádu. Senzační šampionka z Atén Řekyně Faní Chalkiaová doběhla až čtvrtá.

Soutěž dálkařek se stala podobně jako v Aténách záležitostí Rusek, které si jen prohodily pořadí. Vyhrála stříbrná olympijská medailistka Irina Simaginová o pouhé dva centimetry před svou přemožitelkou z vrcholu sezony Taťjanou Lebeděvovou.

Reklama

Související témata: