Hlavní obsah

Stovka v Londýně bude nejzajímavější v historii, tvrdí Gay

Paříž/Praha

Nezazářil, ale minimálně se připomněl. Trojnásobný mistr světa z Ósaky 2007 Tyson Gay se poprvé od září 2010 představil v Evropě a při páteční Diamantové lize v Paříži vyhrál stovku v čase 9,99 s.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Vítěz pařížského sprintu Tyson Gay

Článek

Světový rekordman Usain Bolt po svalovém problému z domácí kvalifikace už před Londýnem závodit nebude, místo toho letěl do Mnichova na vyšetření u vyhlášeného doktora Müllera-Wohlfahrta. Jeho přemožitel z Kingstonu Yohan Blake se také na závody do Evropy nehrne. Přesto si Gay připsal několik zajímavých skalpů.

Za sebou v Paříži nechal domácí hvězdu a nejrychlejšího Evropana Christopha Lemaitra, první porážku sezóny přichystal americkému šampiónovi a někdejšímu dopingovému hříšníkovi Justinu Gatlinovi. „Nebyl to pro mě letos jednoduchý návrat. Moje hlava i tělo jsou v pořádku, ještě potřebuju vyladit formu a získat na síle," citovala stanice BBC Gaye, jenž vloni místo závodů rehabilitoval po operaci kyčle.

Gay už letos v Eugene zvládl výkon 9,86 s, k časům Bolta s Blakem mu ale ještě desetina chybí. „Myslím, že stovka v Londýně bude tou nejzajímavější v dějinách, když se na start postaví minimálně čtyři nejrychlejší muži historie," odhaduje Gay.

O olympijské zlato se poběží v neděli 5. srpna.

Reklama