Hlavní obsah

Štvrteckého výbuch vzal biatlonové štafetě s loučícím se Šlesingrem naděje na úspěch

Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Ještě po pěti střeleckých položkách mohli pomýšlet na cenný kov v domácím závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě, jenže pak výbuch Jakuba Štvrteckého vestoje, po kterém následovala tři trestná kola, všechny naděje českých biatlonistů ve štafetovém závodu odvál. Kvarteto Michal Šlesingr, pro kterého šlo o poslední závod kariéry, Ondřej Moravec, Štvrtecký a Michal Krčmář nakonec obsadilo až dvanácté místo. Pro zlato si v poslední štafetě sezony SP doběhli suverénně Norové a získali malý křišťálový glóbus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Štvrtecký musel vestoje hned třikrát dobíjet a ani to jej od trestných kol neuchránilo.

Článek
Fotogalerie

Šlesingr v sobotu v osiřelé Vysočina Areně, která zůstala prázdná kvůli nebezpečí šíření koronaviru, absolvoval poslední závod. S jedním dobíjením se udržel elity. "Jsem docela spokojený. Dvě kola byla fajn, v posledním kole jsem už na některé soupeře neměl," řekl Šlesingr, jenž uzavřel kariéru po téměř 19 letech.

V kontaktu s čelem předával na sedmé příčce. I Moravec si počínal s malorážkou dobře a také jemu stačil jeden náhradní náboj. Zatímco zkušeným reprezentantům dnes v novoměstském areálu štafetové úseky vyšly, Štvrtecký na třetím úseku střílel ze druhé pozice, ale naděje domácích biatlonistů v 21 letech zmařil na stojce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Štvrtecký střelbu vestoje absolutně nezvládl.

Michal Krčmář pak musel absolvovat jeden trestný okruh a české kvarteto dovezl do cíle na dvanácté příčce. Malý glóbus dnes pro norské barvy vybojovali Vetle Sjaastad Christiansen, Johannes Dale a bratři Tarjei a Johannes Thingnes Böové.

Úřadující mistři světa Francouzi bez Martina Fourcadea byli po penalizaci až patnáctí, stříbro slavili Ukrajinci a bronz Švédové.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko) - štafeta:
Muži (4x7,5 km):
1. Norsko (Christiansen, Dale, T. Bö, J.T. Bö) 1:1:25,3 (0 trest. okruhů + 5 dobíjení)
2. Ukrajina (Pryma, Semjonov, Tkalenko, Pidručnyj) -38,2 (0+5)
3. Švédsko (Samuelsson, Nelin, Femling, Ponsiluoma) -43,3 (1+8)
4. Rusko -46,9 (0+7)
5. Německo -57,2 (1+10)
6. Itálie -1:46,9 (0+5)
...
12. Česko (Šlesingr, Moravec, Štvrtecký, Krčmář) -3:39,1 (4+10)
Konečné pořadí SP štafet (6 závodech):
1. Norsko 348 b.
2. Francie 302
3. Německo 264
4. Rusko 253
5. Ukrajina 216
6. Slovinsko 216
...
11. Česko 189

Reklama

Související témata: