Hlavní obsah

Hymnu jsem neslyšela, možná by mě to zpomalilo, smála se zlatá Koukalová

Hochfilzen/Praha

Vyčerpaná, šťastná, ale hlavně zlatá. Biatlonistka Gabriela Koukalová vyhrála sprint na mistrovství světa v Hochfilzenu, když nedala konkurenci šanci. Bezchybně střílela a vše podpořila fantastickým během. V cíli objala svého manžela a o pár minut později už vyskočila na stupínek pro šampiónku. „Jsem vážně nadšená," uvedla po doběhu do cíle pro ČT Sport.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Biatlonová mistryně světa Gabriela Koukalová. Na šampionátu v Hochfilzenu vyhrála sprint na 7,5 kilometru.

Článek
Fotogalerie

Byly to nervy. Němka Dahlmeierová byla dávno v cíli, ani jednou neminula, ale Češka od prvního metru dávala najevo, že ji zajímá jen zlato. Uháněla do cíle a nakonec tam dorazila v lepším čase a mohla slavit. Však jí také v závěru závodu vyhrávala česká hymna. „Tu jsem neslyšela. Možná by mě to zpomalilo," přiznala upřímně.

Pochvaly po doběhu rozdávala na všechny strany. Svůj díl dostali trenéři i fanoušci. „Sázka na vyšší startovní číslo vyšla, trenéři to rozdělili šikovně. Zdálo se mi, že sníh pořád zrychloval," usmála se.

I fanoušci mají zásluhu

Když se blížila do cíle, nevnímala, že rozdíl mezi ní a dosud vedoucí Němkou může být minimální. Naopak si pochvalovala podporu fanoušků. „Myslela jsem na ty lidi, co mě hnali. I fanoušci mají zásluhu na tomhle úspěchu," dodala.

Důležité bylo i to, jak zvládla střeleckou „stojku", kdy vyčistila terče. I to byl jeden ze základních bodů na cestě za zlatem. „Byla to automatika," komentovala rychlou položku. „Prostě jsem přilétla a bylo to buď, a nebo," doplnila.

Na stupních vítězů pak kromě medaile a ovací nová mistryně světa ochutnala i pivo. Chvíli tak měla pod nosem ozdobu z pěny. Že by šampiónce zachutnalo pivo? „Spíš to vypadalo, že jí chutná pěna," smáli se v televizním studiu.

Reklama