Hlavní obsah

Neregulérní závod? Biatlonisté pálili do bílé tmy. Příště střílím se zavřenýma očima, hlásil Ital

Oberhof

Přes dvacet tisíc fanoušků bylo v Oberhofu natěšených na závěrečnou štafetu biatlonistů, ale kdyby si doma pustili rozhlasovou reportáž, měli by o závodě větší přehled. Na areál si sedla taková mlha, že závodníci pořádně neviděli na terče, trenéři na závodníky a diváci na velkoplošné obrazovky.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Při podrobnějším prozkoumání jsou na fotografii k vidění biatlonisté při střelbě vestoje během štafety SP v Oberhofu.

Článek

Důkazem bídných podmínek je i celkem 151 trestných kol, které štafety absolvovaly, hned jedenáct včetně té české jich bylo předstiženo o kolo a závod pro ně skončil předčasně.

Raritou byl Ital Dominik Windisch, jenž jako jediný trefil všech deset ran. „Nevím, jak je to možné, vždyť jsem musel vždycky kouknout na tabuli, jestli jsem trefil. Asi od teď budu pořád střílet se zavřenýma očima,“ smál se po závodě.

Zvažovali zrušení

Jury několikrát odkládala rozhodnutí o případném zrušení závodu, nakonec k němu nesáhla. „Podle mě byl jednoznačně neregulérní, na tu mlhu se nedalo nijak reagovat. Ale samozřejmě ti vepředu budou rádi, že se závod dojel,“ věděl český šéftrenér Ondřej Rybář.

Z jeho svěřenců nejhůře snášel mlhu Tomáš Krupčík, jenž v civilu nosí brýle nebo kontaktní čočky. „Já dost špatně vidím, i když jsou normální podmínky, teď jsem střílel do bílé plochy. Hlavně vestoje jsem jen doufal, že aspoň podle zvuku něco spadne,“ krčil rameny Krupčík, jenž na prvním úseku absolvoval čtyři trestná kola.

Po něm si křest mlhou prožil debutant v SP Ondřej Hošek, jenž jel na druhém úseku místo nemocného Jaroslava Soukupa. „Když jsem viděl to počasí, říkal jsem si, že si ze mě někdo dělá pr... To jsou nejhorší podmínky, které jsem kdy při závodě zažil. Střílel jsem do bílé tmy, a i když trestný okruh jsem ve štafetě nejel snad pět let, tady jsem jen za jeden byl nakonec rád,“ hlásil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.