Hlavní obsah

Lvice dále kosí soupeřky. Teď došlo na slzy i pivo

Praha

Královna z Brazílie, vládkyně klece potvrdila svoji nadvládu a opět ji byl připnut mistrovský pás kolem pasu. Další dojemný okamžik kariéry, tentokrát ale slzami zkrápěný. Amanda Lioness Nunesová je nadále šampiónkou UFC v bantamové váze. O víkendu na akci UFC 224 porazila Raquel Penningtonovou a slavila další výhru v MMA, posedmé v řadě vyšla z klece jako vítězka.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Amanda Nunesová (vlevo) je nadále šampiónkou UFC v bantamové váze. O víkendu na akci UFC 224 porazila Raquel Penningtonovou.

Článek

Na konci roku 2016 Brazilka doslova seřezala Američanku Rondu Rouseyovou, světový pojem v ženském MMA, jenže Američanka padla po 48 sekundách. Byl to rychlý a drtivý konec a povedená obhajoba pásu. Levačka, pravačka a hasnoucí hvězda se sunula k zemi. Brazilka přiložila prst na ústa, jako by tišila publikum před přicházející bouří.

A přišla.

V září minulého roku se ji v oktagonu postavila Valentina Ševčenková, rodačka z Kyrgyzstánu prohrála po pěti kolech na body a Nunesová opět obhájila mistrovský pás.

O víkendu se ji postavila Penningtonová, v polovině třetího kola byl konec - T.K.O. „Bylo to pro mě velmi těžké, bojovala jsem s kamarádkou, ale musela jsem bránit tento pás, musela jsem to udělat," citoval Nunesovou server ufc.com.

Zvládla největší výzvu své kariéry. Postavila si ji žena, kterou zná, musela s ní ale bojovat. Pikantní duel nakonec před domácími fanoušky v Rio de Janeiru zvládla.

„Tuhle ženu velice respektuji, bylo to velmi těžké," přiznala Brazilka a valily se ji slzy po tváři. „Večer si dáme pár přátelských piv."

Kdo přijde další, kdo bude chtít sundat Lvici z trůnu? Ta si aktuálně drží šňůru sedmi výher v řadě, naposledy prohrála v roce 2014. Její čtyři minulé soupeřky o svá vítězná tažení přišly.

Penningtonová po čtyřech výhrách, Ševčenková po dvou vítězstvích, Tateová po pěti výhrách. Výjimkou byla Rouseyová. Ta vyhrála dvanáct zápasů v kariéře, kralovala, byla ikonou, pak přišla Holmová s Nunezovou a bylo po slavné MMA kariéře.

Jak skončí současná vládkyně? Před deseti lety začala kariéru porážkou, kde je nyní...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.