Hlavní obsah

Czech Open v Čelandé bude hrát nejméně 14 českých golfistů

PRAHA

Na golfový Czech Open v Čeladné je přihlášeno již 46 vítězů turnajů evropského okruhu PGA. S velmi kvalitní konkurencí poměří své síly od 19. srpna nejméně čtrnáct domácích hráčů - osm profesionálů a šest amatérů. Promotéra turnaje S. J. Alexe Flanagana mrzí, že na rozdíl od loňska se v Čeladné neobjeví český rodák s německým pasem Alex Čejka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka tentokrát do Čeladné nepřijede.

Článek

"Bohužel jsme se nedomluvili a neskrývám zklamání. Nebudu to ale více komentovat," uvedl Flanagan na čtvrteční tiskové konferenci.

K největším hvězdám turnaje budou patřit obhájce prvenství Oskar Henningsson ze Švédska, Francouz Thomas Levet, Ital Edoardo Molinari, Miguel Angel Jiménez ze Španělska, Brit Simon Khan či Paul McGinley z Irska. Podle Flanagana by se v Čeladné mohl objevit i jeden z dvojice Angličan Paul Casey a Ir Padraig Harrington, kteří bojují o místo v evropském týmu pro Ryder Cup. Pokud nevyhrají Czech Open některý z dalších turnajů, je prý velká pravděpodobnost, že přijedou.

Zatím nepřeje počasí

"Přípravy běží v plném proudu, hráči se hlásí a jediné co neovlivníme je počasí. Když bude hezké, tak nás čeká skvělý turnaj," prohlásil Flanagan. "Pracuje se téměř ve čtyřiadvacetihodinovém režimu. Prší vydatně již několik dnů, takže hřiště je ve velmi dobrém stavu, ve standardu, na němž se bude hrát," dodal.

Internetové registrace pro bezplatný vstup zatím využilo 3200 diváků. "Moje realistická prognóza je, že první dva dny bude turnaj sledovat pět až sedm tisíc lidí, po cutu ve finálových kolech dvanáct až dvacet tisíc," řekl Flanagan.

Reklama

Související témata: