Hlavní obsah

Mickelson bojuje s nemocí a stal se vegetariánem

Zatímco Tiger Woods bojuje s psychickými problémy, jeho vyzývatel Phil Mickelson má fyzické obtíže. Před PGA Championship světový hráč číslo dvě prozradil, že léčí poměrně závažné onemocnění kloubů.

Článek

Psoriatická artritida, to je diagnóza, kterou si 40letý Američan vyslechl poté, co při červnovém US Open na Pebble Beach mohl stěží chodit a co neuspěl ani na červencovém British Open.

Po návštěvě u specialistů na známé klinice Mayo v Rochesteru v Minnesotě začal Mickelson s léčbou onemocnění, spojeného s lupénkou a také se záněty zasahujícími kloubní spojení.

"Dlohodobá prognóza je skvělá a neměly by zůstat žádné problémy," řekl Mickelson před PGA Championship ve Wisconsinu, "Mám nejlepší formu nemoci pro léčbu. Asi rok budu muset brát léky, ale už to ustupuje. Cítím se na 90 procent fit."

Čtyřnásobný vítěz majorů si nemoc poprvé vážně uvědomil před osmi týdny při rodinné dovolené na Havaji. "Vstal jsem a měl jsem silné bolesti v kloubech a šlachách, až jsem nemohl chodit," řekl Mickelson. "Neustále se to zhoršovalo, tak jsem musel něco podniknout."

Ačkoli Mickelsonovy obavy z toho, jak bude moci hrát golf, se rozptýlily, v ideálním rozpoložení letošní vítěz Masters není. "Jsem překvapen, jak bolesti rychle odezněly, ale před PGA Championship nejsem v takové kondici, jakou bych si představoval."

Další překvapení Mickelson vyjevil oznámením, že se před sedmi týdny stal vegetariánem. Což je u dřívějšího milovníka hamburgerů, vlastnícího dokonce franšízu na rychlé občerstvení v Kalifornii, přímo šokující.

"Věřili byste tomu? Ne, doktoři mi to nedoporučili, ale četl jsem knihu a pomyslel jsem si, že by mi to mohlo pomoci," dodal Mickelson, který má nyní už devátý týden za sebou šanci vystřídat Tigera Woodse na místě světové jedničky.

Na PGA Championship k tomu potřebuje skončit do čtvrtého místa.

Reklama