Hlavní obsah

Patnáct Čechů v Čeladné. Projde některý z nich poprvé cutem?

ČELADNÁ

Jen pár dnů zbývá do startu golfového Czech Open 2011, turnaje evropské PGA Tour. Na turnaji v Čeladné se představí patnáctka českých golfistů, kteří budou bojovat o cut. To se dosud žádnému z domácích hráčů nepovedlo.

Článek

Z profesionálů se na hřišti Prosper Golf Resortu představí Marek Nový, Stanislav Matuš (pro něhož je Čeladná domovským klubem), Lukáš Tintěra, Martin Příhoda a Rudolf Nechanický. To je pětice nejlepších podle žebříčku Order of Merit po posledním turnaji v Karlových Varech.

Účast v turnaji měli již dříve zajištěnu mezi amatéry také juniorský mistr republiky Šimon Zach a dorostenecký šampión Jiří Korda jun., kteří na základě svých úspěchů dostali divokou kartu. Třetí divokou kartu dostal při neúčasti Davida Procházky, vítěze domácího šampionátu na Kunětické hoře, druhý nejlepší z českých hráčů Ondřej Lieser. Čtvrtou a poslední kartu měl podle propozic dostat nejlepší amatérský hráč na žebříčku, kterým je Vojtěch Dostál.

Speciální pozvánku od promotéra pak dostali amatéři Oliver Vaidiš, Jakub Svoboda a Petr Gál a profesionální hráči Filip Mrůzek, Lukáš Lizánek a Petr Zima. Konečný počet českých golfistů se tak zastavil na patnácti, loni se představilo 16 Čechů. Pro všechny je hlavním cílem probojovat se do víkendových finálových bojů.

Další „divoké“ karty od promotéra už šly do zahraničí. Dostali je Angličané David Carter a Andrew Sullivan, slovenští hráči Peter Švajlen a Peter Špaček  a Jürgen Maurer z Rakouska.

Reklama

Související témata: