Hlavní obsah

Mickelson překonal zranění zad a prošel ve Phoenixu cutem

Vedení na Waste Management Phoenix Open dělí po druhém kole Bubba Watson a Matt Jones s dvanácti ranami pod par. Obhájce trofeje Phil Mickelson v pátek překonal zranění zad z minulého týdne, kvůli němuž musel v Torrey Pines odstoupit, a prošel v Arizoně cutem. Na vedoucí duo ovšem před víkendem ztrácí už osm ran.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Golfista Phil Mickelson

Článek

"Ještě nejsem úplně ze hry," varoval ale Mickelson. "Samozřejmě bych byl raději blíž, ale už jsme viděli v minulosti, že se ta ztráta tady dá vymazat - můžete zahrát osm, ale i jedenáct ran pod par v jediném kole," připomněl 43letý veterán, který to ostatně sám předvedl už dvakrát. V roce 2005 zahrál 60 ran ve druhém kole, loni v prvním. V obou případech si došel pro triumf, celkem ve Phoenixu vyhrál třikrát.

Další levoruký ranař Watson navázal na 64 ran z úvodního kola pátečními 66 údery. Australan Jones, který se ale počítá mezi místní, neboť hrával za univerzitu Arizona State a nyní žije ve Scottsdale, zapsal podruhé v řadě 65 ran.

"Jsem přesně tam, kde jsem chtěl před víkendem být," spokojeně glosoval své dosavadní vystoupení Watson. Mohl se ale těšit ze samostatného vedení, kdyby se mu podařilo vyštípat ze skórkarty dvě bogey na posledních třech jamkách – druhé bogey přitom přišlo na závěrečné jamce, když nezvládl přihrávku wedgí. "Co se dá dělat, musím to vzít, jak to je," podotkl Watson.

Divácký rekord v ohrožení

"Během turnaje je to úplně jiné hřiště. Vše je mnohem těžší, greeny jsou o hodně rychlejší. Také navrtání jamek je výrazně obtížnější, takže mi to připadá, jako bych hrál na zcela novém hřišti. Jako bych tu zkrátka nikdy nehrál," uvedl zase druhý z vedoucího dua Jones, který přitom ve Scottsdale hraje pravidelně.

V Arizoně bylo v pátek chladnější počasí, přesto na turnaj opět zavítaly tisíce fanoušků. Od pondělí, kdy celé turnajové dění vypuklo, zavítalo na hřiště ve Scottsdale odhadem přes 313 tisíc diváků. Dosavadní rekord z roku 2008 na všech sedm dnů je 538 356 diváků a dá se očekávat, že by mohl padnout.

Desetitisíce fanoušků mohly v pátek sledovat nejlepší kolo dne v podání Brandta Snedekera, jenž nastřádal 64 ran. Diváci mohli žasnout také nad ranou Bena Cranea na čtyřparové sedmnáctce, kde byl blízko hole-in-one. Keegan Bradley naproti tomu po úvodních 66 ranách zaznamenal 80 úderů. To bylo druhé nejhorší skóre v jeho kariéře po loňských 82 úderech na Masters. Důvod? Osm bogey, jedno triple bogey na tříparové osmičce a k tomu jen dvě birdie.

Reklama