Hlavní obsah

Sychrovi chyběl k finále jeden terč

ATÉNY

Jediný český brokař na olympiádě Jan Sychra začal v sobotu excelentně, v neděli se mu boj o postup do finále skeetu už tolik nevydařil. "Bohužel jsem minul opět dvakrát na čtvrtém stanovišti a v tu chvíli mi bylo jasné, že je zle," přiznal český střelec.

Článek

"Věřil jsem, že by to mohlo vyjít, ale netrefil jsem na třetím stanovišti a bylo jasné, že olympijské finále bude beze mne," dodal smutně a jen hlesl: "Nemohu říct, že jsem úplně nespokojený, ale k tomu druhém pólu je ještě mnohem dál. Uspokojilo by mě finále, takhle jsem se na něj musel jen dívat." Zlato získal čtyřiačtyřicetiletý Ital Andrea Benelli pátou ránou v rozstřelu s Finem Kemppainenem.

Mnohem hůř si vedli puškaři Václav Bečvář a Tomáš Jeřábek v libovolné malorážce na 3x40 ran. Jeřábek začal 395 body v poloze vleže, vstoje dal o dvacet méně a v kleče přidal 385, takže součet 1155 bodů stačil jen na čtyřiadvacátou příčku. Na finále bylo potřeba 1164 bodů.

Václav Bečvář začal 396 body, ale vstoje dosáhl jen 367, takže ani 385 bodů vkleče a v součtu 1148 bodů jej neposunulo na lepší než 31. příčku. Neskutečná kuriozita se stala ve finále, když vedoucí Američan Emmons poslední ránou místo potvrzení druhého vítězství na OH trefil vedlejší terč, dostal nulu a ze zlata se radoval překvapený Číňan Tia Čan-po. [celá zrpáva]

Střelecké vedení je spokojeno, vše ale ideální nebylo

"Loučíme se s Aténami velmi spokojeni. Pistolářka Hyková získala stříbro, Kůrková ve vzduchové pušce bronz. Některé předpoklady nám nevyšly, ale osm střelců získalo dohromady dvě medaile a jsme zatím nejúspěšnější částí české výpravy. Podržely nás tentokrát ženy, protože se jedná o dvě první ženské střelecké medaile. Muži mají nad čím přemýšlet. Určitě si nebudeme zastírat, že všechno je ideální. Víme, v čem jsme mohli být lepší a co napravovat," ohlédl se za účastí střelců na olympiádě jejich šéf Jaroslav Pekař.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.