Hlavní obsah

Vítkovi chybělo na letním MS sedm desetin k medaili

OTEPÄÄ

Český biatlonista Zdeněk Vítek skončil na letním mistrovství světa ve sprintu těsně bez medaile. Zkušenému reprezentantovi chybělo v úterním krosu na čtyři kilometry ke třetímu místu pouhých sedm desetin sekundy.

Foto: ČTK/EPA

Český biatlonista Zdeněk Vítek

Článek

Z titulu se v estonském Otepää radoval Bělorus Olexandr Bilaněnko, Vítek s dvěma trestnými okruhy za ním zaostal o necelých dvacet sekund. "Když není medaile, není forma," řekl spolupracovníkovi ČTK s pokrčením ramen Vítek.

Smůlu měl podruhé během pěti dnů Jaroslav Soukup. Nejprve byl minulý pátek při mistrovství republiky v biatlonu na kolečkových lyžích zraněn vážně v oblasti pravého oka, v úterý jej na střelnici zlobil porouchaný závěr u zbraně. "Ztratil desítky sekund a vypadl z boje o stupně vítězů," uvedl prezident Českého svazu biatlonu Václav Fiřtík. Soukup nakonec obsadil 11. pozici.

Hned za medailovými příčkami skončila také juniorka Barbora Tomešová, jež stejně jako Vítek dvakrát na střelnici chybovala a byla čtvrtá s odstupem devíti sekund na bronz. V soutěži žen byla nejlepší z Češek Pavla Matyášová šestá.

Ve středu pokračuje světový šampionát závody s hromadným startem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.