Hlavní obsah

Nesmyslným areálům fuj, znělo při protestu ve Vesci

LIBEREC

Zhruba stovka lidí přišla v sobotu vyjádřit do areálu ve Vesci nesouhlas s postupem organizátorů závodů Světového poháru v běhu na lyžích a severské kombinaci. Demonstranti vedení libereckým zastupitelem a krajským předsedou Strany zelených Janem Korytářem kritizovali jak odběr sněhu z chráněné oblasti, tak spolufinancování areálu ze státního rozpočtu.

Článek

Protestující vyjádřili svůj nesouhlas hesly „Nesmyslným areálům 3x fuj!“, „Špatný vtip“ či „Nesmysl za 473 miliónů“ a na závěr shromáždění symbolicky pohrozili organizátorům běžkařskými hůlkami. „Nečekal jsem, že se nás sejde tolik. Myslel jsem, že tady bude patnáct zoufalců,“ prohlásil pro Sport.cz Korytář.

Demonstraci přihlížel zadovský fanklub Kateřiny Neumannové, který se scházel na stejném místě. „Před dvěma lety tyhle lidi oplakávali Katčino olympijské zlato a dneska se všichni staví proti ní. Rychle se zapomnělo,“ konstatovali příznivci prezidentky organizačního výboru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.