Hlavní obsah

Bronzová štafeta běžců a sjezdař Bank dostali Záslužný kříž

PRAHA

Členům bronzové štafety běžců na lyžích z olympiády ve Vancouveru a sjezdaři Ondřeji Bankovi se od dnešního dne blyští na hrudi Záslužný kříž třetího stupně. Všem ho připnul ministr obrany Martin Barták za jejich reprezentaci za zimních hrách.

Článek

Běžci se objevili u ministra po letošní sezóně již podruhé. Před měsícem a půl, kdy dostala trojnásobná olympijská medailistka Martina Sáblíková Záslužný kříž druhého stupně, převzali děkovný list.

Tehdy se u ministra obrany objevila pouze trojice ze štafety Martin Koukal, Jiří Magál a Martin Jakš, kterou zaměstnává Dukla. Nyní nechyběl ani Lukáš Bauer, který ještě spadá pod ministerstvo vnitra, ale od června by se měl stát rovněž členem armádního resortu.

"Když mi bylo oznámeno, že budu oceněn armádním křížem, tak mě napadlo, jestli mohu, když do resortu nepatřím, ale byl jsem ujištěn, že ano. Je tady oceňována štafeta, takže jsem to rád přijal a je to příjemné," řekl po ceremoniálu dvaatřicetiletý Bauer.

Bronzový medailista i z olympijské volné patnáctky Bauer tak absolvoval ve dvou dnech dvě ministerské audience. Ve čtvrtek byl přijat ministrem vnitra a o den později ministrem armády. Předtím dostal spolu s dalšími úspěšnými olympioniky ocenění i od prezidenta republiky, od olympijského výboru a večeřel také s premiérem.

"Je to příjemné, ale už těch ocenění za olympiádu bylo celkem dost. I když to byly výborné výsledky, tak doufám, že oficiality budou pomalu končit a naplno se opřeme do přípravy," usmál se Bauer.

Reklama