Hlavní obsah

Lyžař Krýzl už je v pořádku, v neděli by měl vstoupit do SP

PRAHA

Kryštof Krýzl už nemá zdravotní problémy, zraněný kotník je v pořádku a český lyžař se tak chystá vstoupit v neděli 5. prosince do Světového poháru v americkém Beaver Creeku, kde se pojede obří slalom. Krýzl upadl ve vysoké rychlosti při předsezonním soustředění v Chile a vynechal kvůli následkům úvodní závod sezony v Söldenu a také slalom Světového poháru ve finském Levi.

Článek

Osmý slalomář z mistrovství světa 2009 ve Val d'Isére si myslel, že se jeho bolavý kotník bude léčit rychleji, ale po několika tréninkových pokusech po měsíční pauze mu nohu musela opět na více než týden zpevnit dlaha. Tu už nyní sundal. "Doufám, že to je už za mnou a budu moci naplno trénovat a závodit," řekl v tiskové zprávě. Kotník prý při námaze ještě cítí, ale na lyžích jezdí naplno a cítí se dobře.

Krýzl pracoval v posledních týdnech na fyzičce, aby dohnal tréninkové manko, zároveň se věnoval i testování. Pro českého lyžaře je úspěšný vstup do závodů důležitý, neboť v důsledku úrazu páteře z minulé sezony má "zmražené" body do žebříčku FIS, které rozhodují o nasazení do závodů Světového poháru. Záda si Krýzl poranil zhruba před rokem, ale už se z těchto vážných problémů zcela uzdravil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.