Hlavní obsah

Skokan na lyžích Koudelka byl na SP ve Val di Fiemme osmý

VAL DI FIEMME

Český skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil v závodě Světového poháru ve Val di Fiemme osmé místo. Počtvrté v sezoně vyhrál Rakušan Gregor Schlierenzauer a připsal si jubilejní 40. vítězství v kariéře.

Foto: Kerstin Jönsson, ČTK/AP

Roman Koudelka

Článek

Koudelkovi po prvním kole díky skoku dlouhému 130,5 m patřilo šesté místo se ztrátou půl bodu na stupně vítězů. Slibnou výchozí pozici však však česká jednička k útoku na medaili nevyužila. Druhý pokus dvaadvacetiletého reprezentanta měřil 126 m a naopak si pohoršil.

Lukáš Hlava po výkonech 124 a 119 m obsadil 20. místo. Jakub Janda nedokázal navázat na povedené vystoupení z prvního kola, po kterém mu díky výkonu 125, 5 m patřila dvanáctá příčka. Jeho druhý pokus byl o 18,5 m kratší a Janda se propadl až na 28. pozici. Do druhého kola nepostoupil Jan Matura, který skončil na 36. místě.

Jubilejní triumf dvaadvacetiletému Schlierenzauerovi zajistily skoky dlouhé 134 a 134,5 m. Rakouský reprezentant porazil druhého Severina Freunda z Německa o 15 bodů. Třetí skončil další Rakušan Thomas Morgenstern.

V průběžném pořadí patří Schlierenzauerovi druhé místo se ziskem 966 bodů. Vede stále jeho krajan Andreas Kofler (1034), devátý Koudelka má na kontě 556 bodů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.