Hlavní obsah

Krause těší, že drsný pád neměl vážnější následky. Berle zahodil už v nemocnici

Praha

Před pěti týdny na mistrovství světa v norském Vossu skikrosaře Tomáše Krause odváželi z trati záchranáři s prasklou pánví. Teď už dvojnásobný mistr světa chodí téměř bez bolesti, start přípravy na olympijskou sezónu ale musí posunout.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Skikrosař Tomáš Kraus se synkem Tomášem a předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Článek

Jak dlouho už chodíte bez berlí?

Já je použil asi jen dvakrát v nemocnici. Dostal jsem i od doktorů doporučení, abych se snažil chodit normálně. Ze začátku to bolelo hodně, teď o dost míň. Jak se rozejdu, po třiceti metrech už bolest skoro necítím. Jsem rád, že to nebylo nic vážnějšího, protože první hodiny po pádu nebyly moc radostné.

Letecký přesun z Norska byl hodně bolestivý?

Nebylo to tak hrozný. Bolelo to, ale žádná divočina, vzal jsem si jeden ibuprofen… První noc byla nejhorší, to jsem měl prášky čtyři. Z druhého dne mám fotku, jak za mnou přišel trenér se servismanem, a stojím na jedné noze. Tam je vidět, že nejsem úplně bez léků. (úsměv) Pád byl nepříjemný, ani nelituju předčasného konce sezóny, spíš si užívám, že nejsem víc zraněný.

Viděl jste váš pád na videu?

Jenom kousíček, někdo mi ho pustil. Já se v těchto věcech radši moc nehrabu, vždycky je lepší je hodit za hlavu, protože z toho se moc poučit nedá.

S jak velkým zpožděním budete moct začít s tréninkem?

Asi o tři čtyři týdny později, ale nemělo by to být nic hrozného, začátek bude muset být intenzivnější.

Teď na sebe asi musíte být ještě hodně opatrný.

Musím na sebe dávat pozor, dojíždím na rehabilitace a snažím se posilovat. Už jsem zkusil i jet na kole, skoro mě při tom pánev nebolela, což je pro přípravu výborná zpráva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.