Hlavní obsah

Sjezdařka Vonnová se po sedmi měsících vrátila na sníh

Portillo

Americká sjezdařská hvězda Lindsey Vonnová se poprvé po sedmi měsících postavila na lyže. Čtyřnásobná vítězka Světového poháru v neděli absolvovala v Chile první trénink po únorovém zranění kolena.

Článek

"Měla jsem v kariéře hodně zranění a vždy jsem se chtěla vrátit co nejdříve. Tentokrát to bohužel trvalo sedm měsíců, ale teď jsem nadšená, že zase lyžuju," řekla olympijská vítězka na webu Americké lyžařské asociace.

Vonnová, přítelkyně golfové světové jedničky Tigera Woodse, přiletěla do Santiaga v sobotu, přesunula se do lyžařského střediska a v neděli si dala dvě lehké jízdy. "Nedokážu říci, které koleno bylo zraněné, což je dobré znamení. Začínám od nuly a chci se dostat na sto procent," řekla už s myšlenkami na olympiádu v Soči 2014.

Vonnová se zranila 5. února při těžkém pádu během super-G na mistrovství světa ve Schladmingu. Ve Vailu se pak podrobila operaci přetrženého zkříženého i postranního vazu. Do soutěžní sezóny by chtěla naskočit od 29. listopadu při SP v Beaver Creeku.

Pokud se Vonnová vrátí silná jako dříve, dá se očekávat, že se brzy stane nejúspěšnější sjezdařkou historie. Dosud má na kontě ve Světovém poháru 659 výher a tři ji dělí od rekordu Rakušanky Annemarie Moserové-Prollové.

Reklama

Související témata: