Hlavní obsah

Samková skončila po pádu na X-Games šestá

Aspen

Útok na historické vítězství na prestižních X-Games v americkém Aspenu snowboardistce Evě Samkové nevyšel. Olympijská šampiónka ze Soči dnes ve finále snowboardcrossu upadla a skončila šestá stejně jako před týdnem na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu. K loňské druhé příčce na X-Games tak další umístění na stupních vítězů nepřidala.

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Eva Samková na X-Games skončila stejně jako na mistrovství světa šestá.

Článek

V Aspenu stejně jako loni triumfovala americká hvězda Lindsey Jacobellisová, čerstvě čtyřnásobná mistryně světa. Za ní ve finále dojely Kanaďanka Dominique Maltaisová a Francouzka Nelly Moenneová-Loccozová.

Samková si do coloradského střediska přijela spravit chuť po zklamání ze světového šampionátu a dlouho se jí to dařilo. Ve čtvrtek vyhrála jednadvacetiletá česká snowboardistka kvalifikaci a dnes ovládla první semifinálovou jízdu, v níž porazila o sedm desetin sekundy druhou Jacobellisovou.

I ve finále dobře Samková odstartovala a jela na druhém místě za Australankou Belle Brockhoffovou. Záhy ji však rozhodil skok a upadla. Do cíle pak dojela jako poslední z finalistek s velkou ztrátou.

Triumf na X-Games zůstává českým sportovcům nadále zapovězen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.