Hlavní obsah

Pančochová nezvládla finále Světového poháru

Špindlerův Mlýn

České snowboardistce Šárce Pančochové nevyšel finálový závod Světového poháru ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně. Přestože si věřila na boj o medaile, skončila po dvou nepovedených jízdách v semifinále a v konečném pořadí jí patří devátá příčka. Její páteční jízda v kvalifikaci by dnes stačila na postup do finále.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Snowboardistka Šárka Pančochová na tiskové konferenci před finálovým závodem Světového poháru ve snowboardingu ve Špindlerově Mlýně.

Článek

„Užila jsem si to, ale zklamaná samozřejmě jsem. Už druhý rok se mi tady nepodařilo postoupit do finále. Nevím, jestli je to v tom Špindlu pro mě nějaký zakleté," smutnila. Ale zamračená zůstala jen chvíli. "Asi sem nebudu jezdit," rozčílila se na oko s úsměvem.

Když se jí nepovedla první semifinálová jízda na závěrečném skoku, který přeletěla, lehce znervózněla. I proto, že Snowjam byl teprve jejím druhým závodem ve slopestylu v sezoně, v níž se vrací k závodění po vážném zranění kolena. V druhé jízdě udělala chybu hned na úvod v U-rampě. „Asi jsem byla moc nahecovaná, říkala jsem si, že to tam dám, a odrazila jsem se v rampě špatně. Prostě jsem spadla. To se stává," uvedla.

Přitom po kvalifikaci si věřila, že postup do finále nebude problém. „Kvalitou jízdy by nebyl, ale neodjela jsem ani jednu. Je to možná tím, že jsem letos tak nezávodila. Nejsem v takovém rozjezdu, je to pro mě volnější sezona," snažila se najít důvod. „I když samozřejmě je dobré závodit, protože potom nejsem tolik nervózní," uvedla.

Sezona pro Pančochovou nekončí, bude fotit a natáčet dokument Shark tail, který pojednává o ní, o cestování, o jejím životním stylu, o pohledu na snowboarding. „Bude to o lidech, kteří mají snowboarding rádi, že to není jen o závodech. Chci přinést tuhle atmosféru zpátky do toho sportu. Je to o přírodě, o freeridu, backcountry, o lásce ke sportu," vysvětlila.

Přesto v příštím roce chce víc závodit než letos, kdy kvůli operovaným vazům v koleni vynechala lednové mistrovství světa v Kreischbergu. „Určitě budu víc závodit," ujistila. Vrcholy budou za rok mistrovství světa, série World snowboard tour a zámořské prestižní extrémní X-Games.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.