Hlavní obsah

Skokan Janda zamíří do tepla

PRAHA

Čas dovolených, oddechu i anket zažívají lyžaři. "Chtěl jsem na sjezdovky v Harrachově, ale moc času na ně nebude," říká Jakub Janda. V nedělí zamíří za teplem. "Latinská Amerika," slovně jen naznačuje a letmým přikývnutím potvrzuje, že cíl jeho cesty bude u břehů Karibského moře. "A těším se, až si vypnu mobil," přeje si klídek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jakub Janda

Článek

Bitva, která uzavře vydařenou sezónu českého lyžování, už půjde mimo něj. O králi bílé stopy budou rozhodovat fanoušci. A je to zřejmě jasné. Těžko někdo do květnového vyhlášení dostane více hlasů než Kateřina Neumannová, zlatá běžkyně z olympiády. "Je strašně těžké konkurovat dvěma olympijským medailím. Navíc je za Katkou silný příběh o tom, jak dlouho čekala na zlato," soudí stříbrný běžec Lukáš Bauer.

Ani Janda asi nemůže aspirovat, ač vyhrál Turné čtyř můstků a SP. "Tentokrát je to jasné. Když budu na šestém místě, tak to bude dobré," počítá skokan, po skikrosařovi Tomáši Krausovi druhý český držitel křišťálového glóbu za prvenství v seriálu. Ve frmolu po sezóně ho ještě ani nestačil vystavit. "Nikam se mi nevleze, mám ho v krabici."

V nominaci na krále bílé stopy je celkem 20 jmen. Vedle Neumannové, Jandy, Krause a Bauera v ní figurují sjezdaři Ondřej Bank, Kryštof Krýzl, Martin Vráblík a Šárka Záhrobská, běžci Martin Koukal, Jiří Magál, Stanislav Řezáč, Martin Jakš a Eva Nývltová, skokan Jan Matura, snowboardista Michal Novotný, akrobati Nikola Sudová, Aleš Valenta, sdruženáři Miroslav Dvořák a Ladislav Rygl i travní lyžař Jan Němec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.