Hlavní obsah

Čeští volejbalisté budou hrát Evropskou ligu bez čtyř opor

PRAHA

Čeští volejbalisté absolvují hlavní reprezentační akci této sezóny Evropskou ligu bez čtyř opor. Kapitán Martin Lébl dal přednost beachvolejbalu ve snaze vybojovat si podruhé v kariéře účast na olympijských hrách, v nominaci Zdeňka Haníka chybějí i další tři legionáři z Itálie - Petr Pláteník, Jakub a Marek Novotní. V týmu je celkem 21 hráčů, první sraz mají 9. května v Nymburku.

Foto: FIVB

Kapitán Martin Lébl bude volejbalové reprezentaci citelně chybět.

Článek

Hlavní náplní letošního léta po nevydařené kvalifikaci na zářijové ME bude pro české hráče Evropská liga, ale možná už na konci srpna se zapojí do bojů o hry v Pekingu, jejichž kvalifikační systém je hodně složitý. Haník do svého výběru zařadil i tři nováčky z domácí extraligy: kladenské Karla Linze s Tomášem Kotrchem a českobudějovického Vojtěcha Zacha.

Volejbalisté se poprvé sejdou 9. května na soustředění v Nymburku. Tým pro Evropskou ligu, v níž se Češi od května do konce června utkají vždy čtyřikrát s Řeckem, Portugalskem a Slovinskem, se bude pokaždé částečně měnit.

Největší zápasovou zátěž by měli nést smečaři Baránek, Popelka, Hudeček, blokaři Rak, Zadražil, Cerha a Král, nahrávači Ticháček, Kust a univerzálové Štokr s Konečným. Libera kouč vyzkouší hned čtyři.

Širší nominace na Evropskou ligu:
Nahrávači: Kust (Sete/Fr.), Ticháček (Friedrichshafen/Něm.), Zapletal (Kedzierzyn/Pol.),
smečaři: Baránek (Poitiers/Fr.), Fila (Zlín), Hrazdira (Brno), Hudeček (Rennes/Fr.), Linz (Kladno), Popelka (Ankara/Tur.), Zach (Č. Budějovice),
blokaři: Cerha (Ostrava), Kotrch (Kladno), Král (Treviso/It.), Rak (Modena/It.), Zadražil (Liberec),
univerzálové: Konečný (Ostrava), Štokr (Perugia/It.),
libera: Bence (Zlín), Kryštof (Liberec), Obdržálek (Radom/Pol.), Polanský (Friedrichshafen/Něm.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.