Hlavní obsah

České basketbalistky začínají přípravu na mistrovství Evropy

BRNO

Po téměř šestitýdenní dovolené se v pondělí sejde v Brně k prvnímu soustředění vybraná patnáctka českých basketbalistek, které čeká 24. září do 7. října v italských městech Vasto a Chieti obhajoba titulu mistryň Evropy. V širším reprezentačním kádru budou chybět vedle Michaely Pavlíčkové, která se vzdala startu v národním týmu, také Leona Kryštofová, jež skončila s aktivním basketbalem. Ještě v uplynulé sezóně hrála v polské Gdyni.

Článek

Během celého června čeká basketbalistky pouze nabírání kondice. "Na basketbalový míč si v tomto období hráčky nesáhnou. Důležitá bude pouze fyzička. V rámci přípravy si vyzkouší jen volejbal a další hry," řekl ČTK trenér českých reprezentantek Jan Bobrovský.

Červnová příprava je rozdělena do čtyř pětidenních bloků. Po týdnu v Brně bude následovat trénink ve Sloupu u Blanska, třetí soustředění je naplánováno do Luhačovic a před dovolenou se sejdou hráčky opět v Brně. Po následné měsíční přestávce se basketbalistky opět sjedou 1. srpna ve Sloupu. "To už začneme pracovat s míčem, chystat herní signály," dodal Bobrovský.

Zápasová část přípravy začne 12. srpna utkáním se Švédskem, které vede český trenér Milan Veverka. Potom by měl tým startovat na turnaji ve Francii, koncem srpna jsou v jednání zápasy se soupeřkami s Izraele a Ruska, začátkem září s Čínou. Od 6. do 10. září bude následovat start na turnaji v Itálii, ještě jeden tréninkový tábor v Brně a 22. září odlet na mistrovství Evropy.

Reklama