Hlavní obsah

Houston jako třetí tým v historii NBA vyhrál podvacáté za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Houstonu se stali teprve třetím týmem v historii zámořské NBA, který vyhrál alespoň dvacet zápasů za sebou. Ve středu zvítězili 83:75 na palubovce Atlanty a přidali se k Los Angeles Lakers a Milwaukee, kterým se něco podobného povedlo v sedmdesátých letech. Lakers tehdy vítěznou šňůru natáhli na 33 zápasů, Bucks skončili na dvaceti.

Článek

Výkon Houstonu ve středečním duelu nijak nenadchl, ale trenér Rick Adelman ocenil přístup svých svěřenců. "Možná to bylo nejošklivější vítězství, kterého jsme dosáhli, ale mohlo být také nejlepší díky tomu, jak jsme bojovali. Udělali jsme dost, abychom vyhráli," řekl po zápase.

Ve druhém poločase táhl Rockets Tracy McGrady, který po změně stran zaznamenal jednadvacet ze svých osmadvaceti bodů. "Jsme opravdu šťastní za tohle vítězství, protože jsme v prvním poločase nehráli dobře. Nestříleli jsme dobře a byl to jeden z těch zápasů, které nám musela vyhrát obrana," řekl lídr hostujícího týmu.

Basketbalistům Clevelandu k úspěchu v New Jersey nestačilo ani dvaačtyřicet bodů LeBrona Jamese, který se díky tomu dostal na druhé místo klubových střeleckých tabulek. James však nenašel podporu ve spoluhráčích, naopak za New Jersey všichni členové základní pětky i náhradník Bostjan Nachbar zaznamenali dvouciferný počet bodů. Díky tomu domácí vyhráli 104:99.

NBA:
Atlanta - Houston 75:83, Orlando - LA Clippers 110:88, Boston - Seattle 111:82, New Jersey - Cleveland 104:99, Miami - New York 88:91, Golden State - Toronto 117:106, Milwaukee - Utah 110:114, New Orleans - San Antonio 100:75, Dallas - Charlotte 118:93, Denver - Memphis 108:86, Detroit - Philadelphia 82:83.

Reklama