Hlavní obsah

Čada bude trénovat volejbalistky Prostějova

PROSTĚJOV

Novým koučem volejbalistek Prostějova bude Miroslav Čada, který v této funkci vystřídá reprezentační trenérku Táňu Krempaskou. Zároveň bude nadále působit u slovenského národního týmu žen.

Článek

"Dnes jsem se domluvil se zástupci Prostějova na všech podmínkách smlouvy, kterou oficiálně podepíšeme v pondělí na tiskové konferenci," řekl Čada, jenž nyní připravuje slovenské reprezentantky na kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy.

Pětapadesátiletý trenér vedl v posledních dvanácti letech KP Brno, se kterým získal v uplynulých sedmi sezónách pět mistrovských titulů. Nabídku měl nejen z Prostějova, ale také od ruských klubů.

"Dal jsem přednost Prostějovu, který chce útočit na nejvyšší cíle. Těmi jsou vítězství v extralize i poháru a také se chce prosadit v evropských soutěžích. Tým chceme složit z nejlepších českých a slovenských volejbalistek, které by doplnily jedna až dvě cizinky," uvedl Čada.

Letos Prostějov jako nováček extraligy sice vyhrál základní část soutěže, v play off ale propadl a skončil bez medaile čtvrtý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.