Hlavní obsah

Basketbalistky Brna zahájily přípravu bez tří zahraničních opor

BRNO

Pouze s osmi hráčkami a bez tří zahraničních opor dnes zahájily společnou přípravu na novou sezonu basketbalistky mistrovského Brna. Přesně za měsíc čeká české šampionky první utkání v novém ročníku Evropské ligy, v domácím prostředí budou ve středu 15. října budou hostit nováčka soutěže Benátky.

Článek

Druhý nejlepší evropský klubový celek uplynulé sezóny opustily v letní přestávce reprezentantky Jana Veselá a Ivana Večeřová, nahradit je mají Maďarka Zsófia Fegyvernekyová a lotyšská pivotka Liene Jansoneová, která už se k týmu připojila.

"Fegyvernekyová skončila teprve v sobotu svoje reprezentační povinnosti, proto dostala do středy volno. Maigaová-Baová a Whitmoreová ještě hrají zámořskou WNBA," vysvětlil absenci tří cizinek trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Do čtvrtečního dopoledne mají basketbalistky v plánu kondiční bloky přípravy. "V závěru týdne se už budeme věnovat basketbalové přípravě, neboť hned v pondělí a v úterý nás čekají první dva přípravné zápasy s ruským Orenburgem, který je také účastníkem Evropské ligy. Potom už budeme věnovat v přípravě zhruba sedmdesát procent času basketbalu a zbytek kondici v posilovně," dodal Bobrovský.

Podle trenéra bude týmu chybět především Veselá. "Loňskou sezónu odehrála velmi dobře a podávala výkony, které jsme od ní po jejím příchodu do Brna očekávali. Večeřová působila v klubu nejdelší dobu. Na jejím místě bychom ale měli mít Jansoneovou, která v kvalifikaci na olympiádu i na samotných hrách v Pekingu hrála velmi dobře. Ale zapracování do týmu bude chvíli trvat," domnívá se Bobrovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.