Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy přišli o vedení v extralize

PRAHA

Volejbalisté Ostravy přišli v 11. kole o vedení v extralize. Moravané prohráli dnešní šlágr v Liberci hladce 0:3 a vedení přepustili Českým Budějovicím, které ve třech vyrovnaných setech porazily Ústí nad Labem. Oba vedoucí celky mají 19 bodů stejně jako Liberec a Opava, jež si rovněž bez ztráty setu poradila se Zlínem.

Článek

Budějovičtí volejbalisté sehráli s Ústím nečekaně vyrovnaný duel, ale zvládli všechny nástrahy včetně pětibodového manka ve druhé sadě a setbolu soupeře v jejím závěru. Stav otočili i v posledním setu, kdy Sládeček dělovým servisem rozvrátil ústeckou přihrávku. "Soupeři jsme dost pomáhali. Tím nesnižuji dobrý výkon Ústí. Každý z našich hráčů udělá chybičku a naše vedení je rychle srovnané. Ztráceli jsme lehce náskok, ale těší mě, že jsme vyhráli," uvedl kouč nového lídra Petr Brom.

Liberec si s Ostravou poradil překvapivě hladce i bez kapitána Jeslínka. Hosté se zase museli vypořádat s absencí libera Václavíka, kterého v poli nenahradil smečař Nömmsalu, zatímco za Jeslínka skvěle zaskočil Nesvačil.

Opava těžila proti Zlínu z pestrého útoku a byla od prvního míče neustále ve vedení. Se staronovou posilou Valaštekem si domácí díky úspěšným blokům drželi i ve druhém setu stále vpředu a ani v poslední sadě pro ně nebylo problémem dotáhnout šestibodové vedení do vítězného konce.

Pouze Brno v sobotu dokázalo získat alespoň set na palubovce soupeře, ale v Příbrami nakonec ztratilo následující tři sady. Tu poslední v dramatické koncovce, v níž domácí odvrátili čtyři setboly.

Volejbalová liga - 11. kolo:
České Budějovice - Ústí nad Labem 3:0 (23, 24, 21)
Rozhodčí: Záhorcová, Bydžovský. Čas: 75 min. Diváci: 800.
Liberec - Ostrava 3:0 (23, 18, 15)
Rozhodčí: Koldinská, Rychlík. Čas: 85 min. Diváci: 565.
Opava - Zlín 3:0 (17, 17, 19)
Rozhodčí: Dvořák, Vojtíšek. Čas: 72 min. Diváci: 550.
Příbram - Brno 3:1 (-21, 20, 15, 26)
Rozhodčí: Němeček, Činátl. Čas: 122 min. Diváci: 668.

Reklama