Hlavní obsah

Miami vyměnilo Mariona do Toronta za Jermaina O'Neala

TORONTO

Basketbalista Shawn Marion po roce znovu mění své působiště v NBA a opět v rámci výměny za hráče jménem O'Neal. Jedna z hvězd zámořské ligy téměř přesně před rokem odešla z Phoenixu do Miami za slavného Shaquilla O'Neala, tentokrát Marion putuje z Miami do Toronta za Jermaina O'Neala.

Článek

Floridský klub získal vedle O'Neala také dalšího křídelního hráče Jamaria Moona a volbu v draftu. Toronto obdrželo se čtyřnásobným účastníkem Utkání hvězd Marionem ještě rozehrávače Marcuse Bankse a nespecifikovanou částku.

Třicetiletý Marion patří k nejlépe doskakujícím hráčům v lize. Během deseti sezón odehrál 717 utkání s průměrem 17,9 bodu, 10 doskoků a 1,9 získaných míčů na zápas.

Stejně starý O'Neal začal v NBA v Portlandu, ale proslavil se v Indianě, kde byl osm let hlavní hvězdou. Upozornil na sebe také účastí v bitce s fanoušky Detroitu v roce 2004, za kterou dostal trest na 15 zápasů. V červnu zamířil do Toronta, kde i vinou zranění nastřílel v průměru jen 13,5 bodu a doskočil sedm míčů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.