Hlavní obsah

České házenkářky v odvetě s Tureckem prohrály

BRNO

České házenkářky prohrály v odvetném přípravném utkání v Brně s Tureckem 21:25. Na rozdíl od nedělního vítězného utkání se stejnými soupeřkami chybovaly v obraně a nevycházela jim ani koncovka. Český tým pondělním zápasem zakončil přípravu před letní přestávkou.

Článek

V domácím celku od začátku skřípala souhra. S výjimkou přesně střílející Kysučanové a Tomečkové se hráčkám nedařilo v koncovce. Do poločasu získaly turecké házenkářky čtyřbrankový náskok 15:11. V závěru sice domácí hráčky snížily na rozdíl dvou branek, ale o šanci na zvrat se připravily zbytečnými ztrátami míčů v rozehrávce.

"Nepovedl se nám vstup do zápasu, kdy nám chyběla koncentrace. Soupeřky nám utekly až na rozdíl sedmi branek," posteskl si trenér Jiří Tkadlec. Příčinu prohry viděl i v nastřelení několika tyček. "Turecké házenkářky podaly mnohem bojovnější a koncentrovanější výkon. Zřejmě je nedělní porážka motivovala ke zlepšení. V první půli jsme hráli velmi slabě v obraně, proto nám nevycházely ani rychlé protiútoky," dodal Tkadlec.

České házenkářky se opět sejdou na společném soustředění až v září, kdy mají v plánu dva přípravné zápasy s Rakouskem před říjnovou kvalifikací o postup na ME 2010.

Česko - Turecko 21:25 (11:15)
Sestava a branky ČR: Doláková, Satrapová, Dederlová - Poznarová, Salčáková, Vítková, Zámorská 1, Kysučanová 9/2, Simerská 1, Hrbková 1, Kutlvašrová, Tomečková 7/1, Jalůvková 1, Crhová 1, Růčková, Keclíková, Martínková.
Nejvíce branek Turecka: Özelová 9/1, Iskenderogluová 4/2, Sahinová 3.
Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 3/3 - 5/4. Vyloučení: 4:6. Diváci: 120.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.